Margaret MacMillan, D.Phil.: Ο πόλεμος και η ανθρώπινη κοινωνία

  • Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2019 - 13:47

Ξεκινά απόψε 25/6 στις 8 μ.μ. η σειρά διαλέξων Νοοτρόφος Τήνος, κατά τη διάρκεια των οποίων κάτοικοι της Τήνου, φιλοξενούμενοι στο νησί ή παραθεριστές του με εξειδίκευση σε τομείς των Τεχνών και των Επιστημών, παρουσιάζουν αποτελέσματα των ερευνών τους, προσκεκλημένοι του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού.

Κατά την πρώτη διάλεξη, η καθηγήτρια Ιστορίας του Παν/μίου του Τορόντο και επίτιμος καθηγήτρια Διεθνούς Ιστορίας του Παν/μίου της Οξφόρδης κα Margaret MacMillan παρουσιάζει μέσα από την ιστορική πορεία της ανθρωπότητας την πολύπλοκη και αλληλεξαρτώμενη σχέση μεταξύ πολέμου και κοινωνίας και αναδεικνύει την αλληλοεπίδρασή τους. Εξετάζει θέματα όπως η ανάπτυξη πολιτικών και κοινωνικών θεσμών και ο ρόλος τόσο των πολεμιστών όσο και των αμάχων, των γυναικών συμπεριλαμβανομένων, αντλώντας παραδείγματα από το παρελθόν.

Η Μάργκαρετ ΜακΜίλαν είναι επίτιμος καθηγήτρια της διεθνούς ιστορίας στην Οξφόρδη και καθηγήτρια ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Ειδικεύεται στη Βρετανική αυτοκρατορική ιστορία και τη διεθνή ιστορία του 19ου και 20ου αιώνα. Μεταξύ των δημοσιεύσεών της περιλαμβάνονται: Παρίσι, 1919, ο πόλεμος που τερμάτισε την ειρήνη και Οι Άνθρωποι της Ιστορίας: προσωπικότητες και το παρελθόν.  Το 2018 έδωσε διαλέξεις στο BBC. 

Οργάνωση: Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, με την ευγενική υποστήριξη της Ανδρούλας Καμινάρα

Ετικέτες: