3η Μικρή Biennale Σύγχρονης Τέχνης (εικαστική περιπλάνηση στο Μουντάδο)

  • Τρίτη, 9 Ιουλίου, 2019 - 15:59
  • /   Eνημέρωση: 10 Ιουλ. 2019 - 7:01

Έτσι ονομάζεται η έκθεση σύγχρονων έργων τέχνης, που διοργανώνεται για τρίτη φορά στο Μουντάδο και θα έχει διάρκεια από 20 Ιουλίου 2019 έως και 24 Αυγούστου 2019, με θέμα «Διασταυρώσεις», στην οποία θα εκτεθούν έντεκα έργα τέχνης σε έντεκα διαφορετικά σημεία μέσα στο χωριό μας. Η πρώτη παρόμοια έκθεση έγινε το 2015 με θέμα «Αποκάλυψη» και η δεύτερη το 2017 με θέμα «Λαβύρινθος».

Τα έργα φέτος προέρχονται από δέκα διαφορετικούς καλλιτέχνες, από εννέα διαφορετικές χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής: Marco BADOT (ΗΠΑ), Roby COMBLAIN (Βέλγιο), Nikos PAPADOPOULOS (Ελλάδα), Juan PAPARELLA (Αργεντινή), Christian ISRAEL (Χιλή / Γερμανία), Barbara CLAUS (Καναδάς), Laure FORET (Γαλλία), Silvia BAUER (Αυστρία), Elizabeth ARO (Αργεντινή / Ιταλία) και Mariana BISTI (Ελλάδα)

Ο επισκέπτης θα έχει στο χέρι του ένα φυλλάδιο-οδηγό γραμμένο από τη μία όψη στα Ελληνικά και από την άλλη όψη στα Αγγλικά. Ο «οδηγός» θα καθοδηγεί τον επισκέπτη μέσα από τα στενά και τις καμάρες του όμορφου χωριού μας, στα σημεία που εκτίθενται τα έργα και θα αναφέρει λίγα λόγια για το κάθε έργο και για τον καλλιτέχνη του.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 20 Ιουλίου 2019, ημέρα Σάββατο και ώρα 20:00 στην αίθουσα του χωριού.

Gust Star της φετινής εκδήλωσης είναι ο Αμερικανός καλλιτέχνης Kool KOOR (ΗΠΑ). Ο παγκοσμίου φήμης Αμερικανός καλλιτέχνης έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και δημιουργεί, με τη μοναδική ιδιαίτερη τεχνοτροπία του, ένα έργο στο Μουντάδο Τήνου σε ιδιαίτερο σημείο του χωριού μας. Συγκεκριμένα στις 20 Ιουλίου και περί ώρα 18:30 θα ζωγραφίσει, μπροστά στο κοινό, με την δική του ιδιαίτερη τεχνοτροπία τον εσωτερικό χώρο της πέτρινης στάσης των λεωφορείων που είναι στον αμαξωτό δρόμο, δίπλα από την δεύτερη κεντρική είσοδο του χωριού. Έργα του Kool KOOR κοσμούν όλες τις μεγάλες πλατείες – δρόμους - κτίρια μεγάλων κρατών της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας. Ο κόσμος θα μπορεί να παρακολουθεί κατά την διάρκεια της δημιουργίας του έργου. Το έργο θα παραμείνει «μόνιμα» στο χωριό μας και βέβαια θα είναι μέρος της έκθεσης έργων τέχνης. Προγραμματίζεται, από 15 Ιουλίου έως 19 Ιουλίου να προετοιμαστεί το μεγαλύτερο μέρος του έργου και να οριστικοποιηθεί στις 20 Ιουλίου και ώρα 18:30.

Η ιδέα της έκθεσης ανήκει στη Mireille Lienard (Βέλγιο) και στο Philippe Fraisse (Γαλλία), η επιμέλεια στη Mireille Lienard και η σκηνοθεσία στο Philippe Fraisse.. Οργάνωση: «Σύνδεσμος των απανταχού εκ Μουντάδου Τήνου καταγομένων»

Η έκθεση μετά το Μουντάδο θα παρουσιαστεί στις Βρυξέλλες, στη Galerie Martine Ehmer, 200 Rue Haute 1000 Brussels (www.martineehmer.com), όπως έγινε και με τις δύο προηγούμενες (2015 και 2017).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πληροφορίες: Ηλίας Σιγάλας, sigalase@yahoo.com, Τηλ. 6944318033