Με όρεξη και χαρά τα παιδιά της Ποσειδωνίας ξεκίνησαν ήδη να συγγράφουν τις ιστορίες τους

Μολύβι και πάμε….

Έτοιμοι να μας χαρίσουν τις δικές τους μοναδικές ιστορίες δήλωσαν στην πρώτη κιόλας συνάντησή τους οι επτά συμμετέχοντες στο Παιδικό Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας «Ο Ποσειδών, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο της «Κοινής Γνώμης», Αντώνη Μπούμπα.

Η πρωτότυπη αυτή δράση, που πήρε τη σκυτάλη από το 2ο Εικαστικό Εργαστήρι με τον ζωγράφο Γιάννη Δανέλη, λαμβάνει χώρα στη Δανειστική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου και θα ολοκληρωθεί σε οχτώ μαθήματα.

Τα παιδιά έπιασαν για πρώτη φορά το μολύβι στα χέρια τους, το πρωί της περασμένης Παρασκευής και ξεκίνησαν να αποτυπώνουν στο χαρτί σκέψεις, ιδέες και συναισθήματα, ανταποκρινόμενοι με πολύ κέφι και χαρά σε μια σειρά ασκήσεων, που είχαν ως στόχο να τα εισάγουν σταδιακά στον μαγικό κόσμο της συγγραφής.

Οι μικροί συμμετέχοντες γνώρισαν τα βασικά είδη της λογοτεχνίας, τις διαφορές ανάμεσα στον ευθύ και τον πλάγιο λόγο, τα πέντε βασικά ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντά η κάθε ιστορία και μπήκαν στο νόημα μέσα από διάφορα γραπτά παιχνίδια (δημιουργία σύντομου διηγήματος με προτεινόμενες λέξεις, συγγραφή ομοιοκατάληκτων στίχων, παρουσίαση του εαυτού τους και κάποιου φίλου τους, αναδιατύπωση μίας έτοιμης ιστορίας κ.α). Μέσα από τις δράσεις αυτές, τα παιδιά κατανόησαν ότι η συγγραφή είναι το ίδιο διασκεδαστική με άλλες μορφές τέχνης, καθώς και ένα σημαντικό εργαλείο που συμβάλλει τόσο στην όξυνση του πνεύματός τους, όσο και στη μεταξύ τους διάδραση και επικοινωνία.

Υπενθυμίζεται ότι, κατάληξη του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής θα είναι η έκδοση και παρουσίαση συλλογής διηγημάτων από τα ίδια τα παιδιά, με ήρωες ένα κορίτσι και ένα αγόρι της ηλικίας τους, μόνιμοι κάτοικοι Ποσειδωνίας.