Θεατρικό παιχνίδι για τους μικρούς φίλους της και παρουσίαση βιβλίου για το ενήλικο κοινό

Καλοκαίρι στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

  • Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2019 - 06:15

Ραντεβού με τους μικρούς φίλους της δίνει για ένα ακόμη καλοκαίρι η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σύρου – Ερμούπολης, μία σημαντική πολιτιστική κυψέλη, που δεν πηγαίνει ποτέ διακοπές, αλλά φροντίζει μέσω του έργου της να κάνει πιο δημιουργικές και ενδιαφέρουσες τις διακοπές του παιδικού και ενήλικου κοινού της.

Σε συνεργασία με εθελόντρια της δομής, η οποία φοιτά στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, η Βιβλιοθήκη διοργανώνει τριήμερες δράσεις στο χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης.

Την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019 θα διεξαχθεί το «ναυάγιο της μπουρμπουλήθρας» για παιδιά ηλικίας 6-7 ετών. Την επόμενη ημέρα, παιδιά 8-9 ετών θα ταξιδέψουν στη χώρα των παραμυθιών, ενώ παιδιά 10-11 ετών θα παίξουν και θα γνωρίσουν τον θεατρικό αυτοσχεδιασμό μέσα από τη δράση που θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 9 Αυγούστου.

Υπογραμμίζεται ότι την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019 και ώρα 20:00, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σύρου - Ερμούπολης και οι Εκδόσεις Μανδραγόρας παρουσιάζουν το βιβλίο του Αντώνη Ν. Μαστραπά «Η Έρση και η αρχαιογνωσία του Γεώργιου Δροσίνη – Συμβολή στη βιογραφία του». Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Μάνος Στεφανίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΚΠΑ – συγγραφέας, η Χριστίνα Πουλίδου, Δημοσιογράφος - συγγραφέας  και η φιλόλογος Ειρήνη Δράκου.

Ο συγγραφέας Αντώνης Μαστραπάς, δ.φ., θα μιλήσει με θέμα "Ο Γ. Δροσίνης και η Σύρος". Την εκδήλωση θα συντονίσει ο εκδότης και συγγραφέας, Κώστας Κρεμμύδας.