Συνεχίζεται με επιτυχία το ΑΝΩ

  • Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2019 - 14:55

Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Γεωργίου αποδείχτηκε μικρός για το πλήθος κόσμου που συνέρευσε στην κορυφή του λόφου της Άνω Σύρου για την δεύτερη συναυλία του Διεθνούς Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ,  την Τετάρτη 21 Αυγούστου.
Το κοινό που κυριολεκτικά κατέκλυσε τον χώρο είχε την μοναδική ευκαιρία να απολαύσει  αυτοσχεδιασμούς του Πολωνού οργανίστα Damian Skowroński (Ντάμιαν Σκοβρόνσκι) στο εκκλησιαστικό όργανο πάνω σε μουσικά θέματα γνωστών κινηματογραφικών ταινιών. 
Ο σύγχρονος τρόπος προσέγγισης του νεαρού (μόλις 27 ετών) ανερχόμενου οργανίστα, πάνω στα διάσημα θέματα του κινηματογράφου, όπως το The Mission και Cinema Paradiso του Ennio Morricone , Chariots of Fire του Vaggelis, Φαίδρα του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά ακόμα και το Bohemian Rapsody των Queen, γοήτευσε και καθήλωσε το ακροατήριο.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα και στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ναού πραγματοποιήθηκε   " Έκθεση για τη ζωή και το έργο του πολωνού συνθέτη Stanisław Moniuszko’’.
Εκ μέρους της Πολωνικής πρεσβείας παραβρέθηκε  η κυρία Anna Maleta (γ’ γραμματέας της Πρεσβείας).
Το Φεστιβάλ συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη 22 Αυγούστου, όπου  ο Ελβετός οργανίστας  Alois Koch  θα μας ξεναγήσει στα άδυτα της τέχνης των ήχων γνωστών και άγνωστων συνθετών, σε συνεργασία με τον Έλληνα ομποΐστα Δημήτρη Σιδερή, σε έναν από τους πιο υπέροχους συνδυασμούς οργάνων.

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019, ώρα 8.00 μμ
Συναυλία με έργα εκκλησιαστικού οργάνου και όμποε
Alois Koch (Ελβετία), εκκλησιαστικό όργανο
Δημήτρης Σιδερής, όμποε
Είσοδος Ελεύθερη

Ετικέτες: