Μίνι έκθεση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σύρου - Ερμούπολης με υλικό από τον 19ο και 20ο αιώνα

Σχολικά τετράδια και βιβλία Συριανών μαθητών

Μέρος ενός σπάνιου υλικού παρουσιάζεται στην κεντρική αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σύρου – Ερμούπολης, με στόχο την ανάδειξη τεκμηρίων μεγάλης ιστορικής και συναισθηματικής αξίας που μας φέρνουν πιο κοντά στο παρελθόν.

Οι επισκέπτες της δομής έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν μία μίνι έκθεση σχολικών τετραδίων και βιβλίων συριανών μαθητών του 19ου και 20ου αιώνα που περιλαμβάνονται στην ενδιαφέρουσα συλλογή της Βιβλιοθήκης. Ανάμεσα σε αυτά, θα δει κανείς δύο βιβλία που έχουν τυπωθεί στη Σύρο, όπως ένα μικρό προσευχητάρι του 1860.

Στα τετράδια, το κοινό θα διακρίνει τις σημειώσεις των μαθητών με όμορφα, καλλιγραφικά και ευανάγνωστα γράμματα και εξηγήσεις πάνω στα αρχαία κείμενα.

Η συγκεκριμένη προθήκη θα παραμείνει για το επόμενο χρονικό διάστημα στον χώρο όπου γίνονται οι δανεισμοί και οι επιστροφές βιβλίων, δίνοντας τη δυνατότητα στους φίλους της βιβλιοθήκης να ανακαλύψουν μερικούς από τους «θησαυρούς» της.

Σημειώνεται ότι, η δομή προετοιμάζεται πυρετωδώς για την έναρξη της νέας περιόδου της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης με υπεύθυνη την κ. Άννα Ρούσσου, την 1η Οκτωβρίου ενώ στα μέσα του επόμενου μήνα θα ξεκινήσουν τα ανανεωμένα εκπαιδευτικά προγράμματά της για τους μαθητές του νησιού.