Πρόσκληση συμμετοχής για μουσικά – θεατρικά σχήματα και κατασκευαστές λαϊκών οργάνων

Σε τροχιά προετοιμασίας το 5ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου

  • Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου, 2020 - 06:13

Τον πέμπτο κύκλο ζωής του θα διανύσει το προσεχές καλοκαίρι το επιτυχημένο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη».

Η μεγάλη μουσική διοργάνωση του προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός» θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων από 25 έως 29 Αυγούστου 2020, φιλοδοξώντας να ψυχαγωγήσει και φέτος τους λάτρεις της ρεμπέτικης μουσικής τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο προετοιμασίας, η Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου (ΕΤ.Α.Π.) Κυκλάδων προσκαλεί μουσικά σχήματα, κατασκευαστές λαϊκών μουσικών οργάνων αλλά και θεατρικά σχήματα που επιθυμούν να παρουσιάσουν παραστάσεις σχετικές με το θέμα του φεστιβάλ, να δηλώσουν εγγράφως το ενδιαφέρον συμμετοχής τους  έως την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020.

Τα ενδιαφερόμενα μουσικά σχήματα, παρακαλούνται να περιγράψουν στην αίτηση / πρότασή τους, τι προτείνουν να παρουσιάσουν.

Παράλληλα με την Έκθεση Λαϊκών Οργάνων, θα λειτουργήσει και έκθεση γραμμοφώνων με μερικά από τα πιο σπάνια δείγματα καθώς και αυθεντικών δίσκων με αντιπροσωπευτικές ηχογραφήσεις από τη δισκογραφία του ρεμπέτικου, από την ιδιωτική συλλογή του κ. Κώστα Μαγγόπουλου.

Σημειώνεται πως παρά την πρόθεση των διοργανωτών για τη φιλοξενία όσο το δυνατόν περισσότερων εκθέτων, οι περιορισμένες δυνατότητες τόσο των διαθέσιμων χώρων όσο και των οικονομικών πόρων, επιτρέπουν τη συμμετοχή κατά ανώτατο όριο, δώδεκα εκθετών. Κάθε κατασκευαστής θα μπορεί να εκθέσει από 5 έως 10 όργανα (το ανώτερο), που να σχετίζονται με τη λαϊκή μουσική.

Διευκρινίσεις

Οι προτάσεις συμμετοχής μουσικών σχημάτων, θεατρικών έργων και κατασκευαστών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων θα πρέπει να υποβληθούν εγγράφως, έως την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, υπόψη κ. Αντώνη Μαραγκού.

Η επιλογή των εκθετών θα γίνει με βάση τη σειρά προτεραιότητας, όπως θα αποδεικνύεται από την παραλαβή του μηνύματος στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Η χωροθέτηση των εκθετών, θα γίνει με κλήρωση.

Στοιχεία επικοινωνίας

Ε-mail: amaragos@cycladescc.gr

Τηλ: 22810 82346 εσωτ. 115

Fax: 22810 86555