Η Παιδική – Νεανική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων προσεχώς επί της οθόνης

Εδώ… Ερμούπολη

  • Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου, 2020 - 06:12

Στα γυρίσματα της ταξιδιωτικής εκπομπής της ΕΡΤ1 «Η ζωή αλλιώς» στο νησί της Σύρου συμμετείχε η Παιδική – Νεανική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων.

Η Ίνα Ταράντου ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και παρουσιάζει ιστορίες ανθρώπων που οι πράξεις τους δείχνουν αισιοδοξία, δύναμη και ελπίδα. Μέσα από τα «μάτια» τους βλέπουμε τη ζωή, την ιστορία και τις ομορφιές του τόπου μας. Η κάθε ιστορία μάς δείχνει με τη δική της ομορφιά μία ακόμη πλευρά της ελληνικής γης, της ελληνικής κοινωνίας, της ελληνικής πραγματικότητας. Και το καλύτερο όχημα για να δούμε τη «Ζωή αλλιώς» είναι η φύση, η γαστρονομία, η μουσική παράδοση, τα έθιμα και οι Τέχνες.

Μεταξύ των φορέων που κλήθηκαν να αποκαλύψουν στους τηλεθεατές της κρατικής τηλεόρασης μερικά από τα μυστικά της πρωτεύουσας των Κυκλάδων που την καθιστούν μοναδική, ήταν και η Παιδική-Νεανική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων. Περισσότερα από 70 μέλη της τραγούδησαν τα τραγούδια «Μια πόλη μαγική» και «Πες μου μια λέξη» του Μάνου Χατζιδάκι στο Θέατρο Απόλλων και μάγεψαν με τις φωνές τους την μοναδική θεατή, την παρουσιάστρια Ίνα Ταράντου.

«Η χαρακτηριστική φωνή του σκηνοθέτη με την έναρξη του κάθε γυρίσματος με το δυνατό «πάμε!» μετά το παλαμάκι και γενικότερα όλη αυτή η όμορφη εμπειρία, είναι κάτι που τα παιδιά θα θυμούνται για πολύ καιρό ακόμα», δήλωσαν οι υπεύθυνοι της χορωδίας.

Σημειώνεται ότι, το επεισόδιο που γυρίστηκε στη Σύρο, θα προβληθεί σε έναν περίπου μήνα.