Ο Δήμος Μυκόνου συνεχίζει να επενδύει στον πολιτισμό, διοργανώνοντας μία πενθήμερη γιορτή για παιδιά και εφήβους

1ο Φεστιβάλ Νεολαίας Μυκόνου

Χώρο ελευθερίας και έκφρασης παιδιών και εφήβων θα αποτελέσει το πρόγραμμα εκδηλώσεων του 1ου Mykonos Youth Festival, μίας νέας διοργάνωσης που αυτό το καλοκαίρι, ξεκινά το φιλόδοξο ταξίδι της στο νησί των ανέμων με στόχο να ενθαρρύνει τη συμμετοχή και τη δημιουργικότητα της Νέας Γενιάς.

Ο Δήμος Μυκόνου που απέσπασε ιδιαιτέρως κολακευτικά σχόλια για το φετινό πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμά του, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θέμη Ροδαμίτη, συνεχίζει τα σημαντικά βήματά του στον τομέα του πολιτισμού, εισάγοντας και παρουσιάζοντας έναν καινούριο θεσμό που αναμένεται να χαρίσει στους φίλους του μοναδικές εμπειρίες.

Το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας Μυκόνου θα διεξαχθεί από τις 7 έως και τις 12 Αυγούστου, Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας με σκοπό να γνωρίσει στο κοινό τη διαχρονικότητα του νησιού, το σύγχρονο πρόσωπό του, το φυσικό του περιβάλλον, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τις τέχνες του.

Στο πλαίσιο αυτό και με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας διοργανώνονται πολυποίκιλες δράσεις σε ανοιχτούς χώρους με μουσική, χορογραφίες, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, αθλητικές και θεματικές εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες.

«Σας καλούμε να γίνετε μέρος αυτής της προσπάθειας, να αγαπήσετε το νησί μας και να έχετε μοναδικές πολιτιστικές εμπειρίες», υπογραμμίζει στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, προσθέτοντας πως «η Μύκονος είναι ένας μοναδικός τόπος να ζεις αλλά και να επισκεφτείς».

Σε προτεραιότητα τα παιδιά

Η νέα γενιά έχει τους δικούς τους ρυθμούς, τα δικά της θέλω και όνειρα. Θέτει τους δικούς της στόχους και έχει τα δικά της πρότυπα.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, Ελένη Κοντιζά εκφράζει την ιδιαίτερη χαρά της για τη δημιουργία του Φεστιβάλ Νέων που κατάφερε να γίνει πράξη ακόμη και υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Όπως σημειώνει, πρόκειται για έναν νέο θεσμό με στόχο να προάγει την έννοια της συλλογικότητας, του εθελοντισμού και να προσφέρει στους νέους, εκτός από χαρά, αισιοδοξία και πολλά νέα ερεθίσματα.

Η δομή του προγράμματος χωρίζεται σε δύο τριήμερα, το πρώτο εστιασμένο σε μικρότερα παιδιά και το δεύτερο σε εφήβους και νέους με έμφαση φέτος στο Ολυμπιακό πλέον Άθλημα του Skateboard και στο Art Technologies.

Μουσικά συγκροτήματα, χορευτικές ομάδες, αθλητικά και προσκοπικά τμήματα της Μυκόνου συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους σε αυτή την προσπάθεια, εργάζονται και στηρίζουν εθελοντικά τη διοργάνωση.

«Τα παιδιά είναι το μέλλον μας και στόχος του Τμήματος Νέας Γενιάς είναι τα θέτει πάντα σε προτεραιότητα», καταλήγει η κ. Κοντιζά.

Το 1ο Mykonos Youth Festival του Δήμου Μυκόνου ανοίγει τις πόρτες του σήμερα το απόγευμα στις 18:30. Όλες οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στον αύλιο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου στον Πετεινάρο ακολουθώντας τα μέτρα ασφαλείας που έχουν νομοθετηθεί για τον covid19.

Παρασκευή 7 Αυγούστου

Η «αυλαία» του φεστιβάλ θα ανοίξει με την παιδική παράσταση του Θεάτρου Πολύτεχνο «Ο πειρατής στο νησί των μαγισσών».

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει μία συναυλία των «FAMILIA MUSICATTA».  Νέοι της Μυκόνου τραγουδούν για τους νέους, σε ένα πάντρεμα με λαϊκό, έντεχνο, ρεμπέτικο, ροκ, ελληνικό και ξένο στίχο. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Δανιήλ Κουσαθανάς , Όλγα Τσιγκρά, Σοφία Καλπουρτζή, Γιάννης Γκιντίνος, Κώστας Φραγκής, Μάριος Ξυδάκης, Πέτρος Βερώνης.

Τέλος, νέα παιδιά και χορευτές θα ταξιδέψουν το κοινό με ρυθμούς από τα νησιά του Αιγαίου και τα παράλια της Μικράς Ασίας. Συμμετέχουν οι Χορευτικές Ομάδες «Μαντώ» και «Μυκονιάτικη Βεγγέρα».

Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Αυγούστου

Μικροί κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν δημιουργικά μέσα από εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, ομαδικές δράσεις και αθλητικές δραστηριότητες.

Με θέμα το περιβάλλον, τα παιδιά θα ζωγραφίσουν και θα στείλουν το δικό τους Περιβαλλοντικό Μήνυμα. Επιπλέον, θα φτιάξουν κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, θα δημιουργήσουν κονκάρδες με σχέδια δικής τους επιλογής, θα συμμετέχουν σε παιχνίδια του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυκόνου με θέμα μύθους γεμάτους φαντασία, αλλά και σε ομαδικά παιχνίδια δράσης και happenings από την ομάδα THEATRO-THEAMA.

Σημαντική στιγμή του διημέρου αποτελεί το Basketball Camp για αγόρια και κορίτσια ηλικίας 7 -12 ετών με υπεύθυνους προπονητές τους Γιώργο Σκόρδο και Χρήστο Αποστόλου. Το Σάββατο 8 Αυγούστου, οι συμμετέχοντες θα γνωριστούν με τις βασικές αρχές του μπάσκετ. Τα παιδιά θα παίξουν και θα διασκεδάσουν υπό τις κατάλληλες κατευθύνσεις, ασκήσεις και συναγωνιστικά παιχνίδια. Το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας περιλαμβάνει σκήσεις ατομικής τεχνικής σε μορφή παιχνιδιών, συναγωνιστικά παιχνίδια ντρίπλας - πάσας -σουτ.

Το βράδυ του Σαββάτου το Θέατρο Πολύτεχνο θα παρουσιάσει την παράσταση «Ο Ποντικός της Πόλης και ο Ποντικός του χωριού» από το Θέατρο Πολύτεχνο και το επόμενο βράδυ θα δώσει σάρκα και οστά σε πέντε παραμύθια του Αισώπου.

Δευτέρα 10 Αυγούστου

Αναγνωρισμένοι αθλητές και εκπαιδευτές θα μάθουν βασικούς κανόνες και τεχνικές στους φίλους του skateboard και των rollers. Η δράση θα επαναληφθεί και τις δύο επόμενες ημέρες.

Τα παιδιά λαμβάνουν μέρος στον Παγκόσμιο Διάλογο μέσω της έρευνας των Ηνωμένων Εθνών και λένε «πώς θα ήθελαν να είναι ο κόσμος το 2045». Με τη συνδρομή του 1ου Τμήματος Ναυτοπροσκόπων Μυκόνου.

Επαγγελματίες αθλητές του Skateboard παρουσιάζουν ένα μοναδικό σόου υπό τους ήχους του ξύλου και των τροχών σε μία interactive επαγγελματική πίστα.

Τρίτη 11 Αυγούστου

Το ελληνικό ροκ ανεβαίνει στη σκηνή και αναδεικνύεται μέσα από το μουσικό πρόγραμμα του σχήματος «The Friends». Κιθάρες: Μαρία Ασημομύτη, Αχιλλέας Πιπερίδης. Πλήκτρα: Ερμής Βογιατζής Βιολί/Φωνή: Παναγιώτης Σαχάς, Drums: Χάρης Παναγιωτόπουλος.

Ο κορυφαίος Έλληνας stand up κωμικός Γιώργος Χατζηπαύλου, έρχεται την κατάλληλη στιγμή στο νησί της Μυκόνουμε τη solo παράστασή του «Timing” που για τέσσερις χρονιές ήταν sold out όπου κι αν παίχθηκε.

Τετάρτη 12 Αυγούστου

EARTH TRIBE: Η γη μας καλεί. Μάθε πως οι επιλογές σου έχουν επίπτωση στον πλανήτη μας. Μια Παγκόσμια Προσκοπική Πρωτοβουλία για Περιβαλλοντική Δράση, από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μυκόνου.

YOUTH VIBES: Συνθέτεις ή Γράφεις Μουσική; Έλα και παρουσίασε την! Ώρα αφιερωμένη σε νεαρούς συνθέτες. Δηλώσεις συμμετοχής στο 2289360121 καθημερινά 08:00-15:00 εκτός Σ/Κ μέχρι την Τρίτη 11/8.

HIP-HOP & BREAKDANCE SHOW: Ένα εντυπωσιακό θέαμα από επαγγελματίες χορευτές on stage!

O No1 Ράπερ στην Ελλάδα και αγαπημένος της Νεολαίας, Light, έρχεται στη Μύκονο για να ξεσηκώσει σε μια μοναδική συναυλία, με την οποία θα πέσει και η αυλαία του Φεστιβάλ.