Χορευτικά σόλι από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Ο χορός δίνει το στίγμα του στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σύρου

  • Παρασκευή, 28 Αυγούστου, 2020 - 06:14

Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων αποτελεί τον επόμενο σταθμό του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», στον οποίο περιλαμβάνονται συνολικά 270 εκδηλώσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, την Κυριακή 30 Αυγούστου 2020 θα παρουσιαστούν «Χορευτικά σόλι» από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σύρου.

Ειδικότερα, ο χορός θα δώσει το δικό του ξεχωριστό στίγμα με τη συμμετοχή χορευτών του Μπαλέτου της ΕΛΣ αλλά και του καταξιωμένου Γιώργου Κοτσιφάκη, σε μια σειρά από χορευτικά σόλι που θα παρουσιαστούν σε εσωτερικούς χώρους αρχαιολογικών μουσείων. Ως μια συνομιλία κίνησης και ακινησίας, οι χορευτές θα διηγηθούν καινούργιες ιστορίες πάνω σε χορογραφίες των ίδιων αλλά και των Ιωάννας Πορτόλου, Γιάννη Νικολαΐδη, Χρήστου Παπαδόπουλου και Κωνσταντίνου Ρήγου.

Συντελεστές: Κωνσταντίνος Ρήγος (χορογραφία), Στέλιος Κατωπόδης (χορός), Γκουίντο ντε Φλάβις (σαξόφωνο).

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει. Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης στην πλατφόρμα https://digitalculture.gov.gr/2020/07/choreftika-soli-apo-to-baleto-tis-....

Θα δοθούν τρεις συνολικά παραστάσεις, στις 18:00, στις 19:00 και στις 20:00.

Σημειώνεται ότι, οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς χώρους.

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1, 5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.