Τοποθετήθηκε το γλυπτό μοντέλο του Γεωργίου Σουρή στα σκαλοπάτια του Δημαρχιακού Μεγάρου Σύρου

Ο “πατέρας” του Συριανού Καρναβαλιού... αφίχθη στην πλατεία Μιαούλη

Η καρικατούρα που απεικονίζει τον “πατέρα” του Συριανού Καρναβαλιού, Γεώργιο Σουρή τοποθετήθηκε στην πλατεία Μιαούλη και συγκεκριμένα μπροστά από την είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου, επί της κεντρικής κλίμακας, προκειμένου να δηλώσει σε όλους, ότι η φετινή αποκριά είναι εδώ, παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν από τη συγκυρία της πανδημίας.

Πρόκειται για ένα γλυπτό μοντέλο ύψους λίγων μέτρων, που δημιουργήθηκε από την ΑΜΚΕ “Ούριος Άνεμος” και συγκεκριμένα από τους Πάρι Ξυνταριανό Τσιροπινά και την Αγνή Ρούσου, κατόπιν συνεργασίας με το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Ουσιαστικά ο “μπάστακας” θα χρησιμοποιηθεί ως η μασκότ του φετινού καρναβαλιού, με φόντο τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί αρμοδίως από την Επιτροπή Πολιτισμού και το Δημοτικό Συμβούλιο, στο πλαίσιο έγκρισης του φετινού προγράμματος για τις Απόκριες.

Η καρικατούρα του Γεωργίου Σουρή τοποθετήθηκε χθες στο κέντρο της μεγάλης κλίμακας και περιμετρικά αυτής βρίσκονται μικρού ύψους προστατευτικά κάγκελα. Σημειώνεται πως η καρικατούρα είναι σταθερά τοποθετημένη και φέρει μικρά σχοινιά που εμποδίζουν την πτώση της από τον άνεμο. Ο Δήμος για την απόκτησή της δαπάνησε σχεδόν 5.000 ευρώ.