Μικροί και μεγάλοι συνεργάζονται και ομορφαίνουν τις παραλίες της Σύρου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, χθες, Κυριακή, ο πολιτιστικός σύλλογος Ποσειδωνίας “Ο Ποσειδών” πραγματοποίησε καθαρισμό των παραλιών του νησιού. Με το ραντεβού να έχει δοθεί για τις 10.00 το πρωί, εθελοντές και φορείς, συγκεντρώθηκαν στην παραλία των Αγκαθωπών ώστε να οργανωθούν και να διασπαστούν σε μικρότερες ομάδες που θα καθάριζαν τις παραλίες των Αγκαθωπών, του Βούλγαρη, του Φετουρή και του Κόμητου.

Όλοι όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου Ποσειδωνίας, έκαναν μια φιλότιμη προσπάθεια, παρά τους ισχυρούς ανέμους και την πρωινή ζέστη, να ομορφύνουν τις παραλίες του νησιού μας, με απλά και φιλικά, προς το περιβάλλον και τη φύση, μέσα. Μικροί και μεγάλοι με τσουγκράνες και σακούλες στα χέρια, τίμησαν την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος και απέδειξαν πως η σωτηρία του πλανήτη χρειάζεται έργα και όχι άλλα λόγια. Είτε ατομικά, είτε συλλογικά, κάθε μικρή και μεγάλη πράξη, μπορεί να έχει σημαντικό αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου κι αυτό είναι κάτι που ευτυχώς, αρχίζει να γίνεται κατανοητό και σεβαστό από μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Σύρου.

Η δράση αυτή που έχει γίνει θεσμός, οργανώνεται κάθε χρόνο από τον πολιτιστικό σύλλογο Ποσειδωνίας και όλοι βοηθούν με προθυμία ώστε οι παραλίες  να είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους επισκέπτες του καλοκαιριού. Καθαρές ακτές σημαίνει καθαρές θάλασσες και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η αντιπρόεδρος του συλλόγου κα Μαρία Μουτσέλη Καραμολέγκου “Ας μην ξεχνάμε πως είμαστε απλώς φιλοξενούμενοι στον πλανήτη γη και ότι δεν μας ανήκει. Έχουμε υποχρέωση να διατηρήσουμε καθαρό το περιβάλλον για να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, προσφέροντάς τους ένα καλύτερο αύριο”.

Στη δράση συμμετείχαν ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, η τοπική κοινότητα Ποσειδωνίας, η Ναυτική Πολεμική Βάση, ο σύλλογος ερασιτεχνών αλιέων Ποσειδωνίας, ο ομάδα αυτοδυτών “Salt water divers”, η ομάδα ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, ο σύλλογος Πελοποννησίων, ο σύλλογος φίλων του Μέγα Γυαλού, το τμήμα προσκόπων Σύρου, ο λαογραφικός χορευτικός όμιλος  “ Η σοφία της παράδοσης “, το δημοτικό σχολείο Ποσειδωνίας αλλά και απλοί πολίτες που θέλησαν ανιδιοτελώς να συνεισφέρουν σε αυτήν την προσπάθεια.