Πρόγραμμα θερινών πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

  • Τετάρτη, 13 Ιουλίου, 2022 - 12:08

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση παρουσιάζουν το πρόγραμμα των θερινών πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση του Ιάκωβου Καμπανέλλη και την κήρυξη του 2022 ως λογοτεχνικού έτους «Καμπανέλλη», ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην προβολή της ζωής και του έργου του μεγάλου Νάξιου θεατρικού Συγγραφέα, σύμφωνα με εισήγηση της «Επιτροπής Καμπανέλλη», η οποία συστάθηκε για τον σκοπό αυτό. Οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Ι. Καμπανέλλη τελούν υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και τη στήριξη της Blue Star Ferries.

Συναυλίες, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, παιδικές παραστάσεις και θέατρο σκιών, αφιερώματα, παραστάσεις θεάτρου, παραδοσιακών χορών και μουσικής, για μικρούς και μεγάλους, φιλοξενούνται σε πλατείες και δημόσιους χώρους, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στο πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνονται και συνδιοργανώσεις με όσους από τους τοπικούς φορείς και Συλλόγους επιθυμούσαν, καθιστώντας κάθε κοινότητα σημείο αναφοράς και πολιτισμού, ενώ δεν λείπουν και οι αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

 

Σχετικά αρχεία: