"Ανάμνησις Σμύρνης" στο Θέατρο Απόλλων

  • Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου, 2022 - 11:25

Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στις 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο Ερμούπολης «Απόλλων» οι Λένα Σουρμελή, ο Νικόλας Καραγκιαούρης και η Olena Fedko παρουσιάζουν μια μοναδική παράσταση με μουσική συνθετών Μικρασιάτικης καταγωγής.

Συνθέτες με κοσμοπολίτικη παιδεία, μας μεταφέρουν στην ατμόσφαιρα της «Ευρωπαϊκής» Ανατολής και αποκαλύπτουν τη συμβολή τους στη δημιουργία της Εθνικής Μουσικής Σχολής όταν ήδη μετράμε 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή του 1922.

Ταυτόχρονα ακούγονται αποσπάσματα από μαρτυρίες εκείνης της περιόδου, με ιδιαίτερη βαρύτητα στους πρόσφυγες που κατέφυγαν στην Σύρο, ώστε να μείνουν στη μνήμη μας τα γεγονότα του ξεριζωμού από την Ιωνική γη.

Η έρευνα και ερμηνεία τραγουδιών ανήκει στη σοπράνο Λένα Σουρμελή και στον βαρύτονο Νικόλα Καραγκιαούρη. Η πιανιστική μουσική συνοδεία στην Olena Fedko ενώ συνέβαλε στην έρευνα το Αρχείο Ελληνικής Μουσικής υπό τον Γεώργιο Κωστάντζο. Στο πλαίσιο του ΣΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2022 και με την υποστήριξη του συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου και του Ινστιτούτου Κυβέλη.

Σάββατο 29 Οκτωβρίου στις 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο Ερμούπολης «Απόλλων»

Εισιτήρια 20, 15 και 10 ευρώ, στο Ταμείο του θεάτρου και στην πλατφόρμα:

https://www.ticketservices.gr/event/anamnisis-smirnis-mikrasiates-sinthe...