Πρεσβευτές της Αμοργιανής μουσικής παράδοσης στις ΗΠΑ ο Γιακουμής και ο Γιώργος Γαβράς

  • Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023 - 17:02

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ταξίδεψαν οι αμοργιανές μουσικές και τα κυκλαδίτικα ακούσματα αποσπώντας παράλληλα σημαντικές διακρίσεις, κάνοντας υπερήφανη την Αμοργό και σκορπώντας συγκίνηση στους ομογενείς πατριώτες μας.

Σε ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ χορού των ΗΠΑ, το Hellenic DanceFestival, που πραγματοποιήθηκε στην Ατλάντα από την ελληνική ομογένεια, συμμετείχε η ομάδα του Orpheus Hellenic Folklore Society από το Σικάγο. Μια συμμετοχή με έντονο αμοργιανό ηχόχρωμα αφού συμμετείχαν μαζί τους οι μουσικοί μας Γιακουμής και Γιώργος Γαβράς και ο χοροδιδάσκαλος Κανέλλος Κανελλόπουλος.

Ανάμεσα σε χιλιάδες χορευτές και δεκάδες Συλλόγους, ο «Ορφέας» απέσπασε τη δεύτερη θέση και επιμέρους διακρίσεις ενώ στο μεγάλο νησιωτικό γλέντι που «στήθηκε» στο πλαίσιο των Φεστιβάλ αναδείχτηκε η μουσική παράδοση της Αμοργού και των γύρω περιοχών.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος δήλωσε « Η μουσική είναι κορυφαίος πρεσβευτής ενός τόπου. Ο Γιακουμής και ο Γιώργος Γαβράς, άξιοι συνεχιστές του αείμνηστου πατέρα τους Μάρκου και των μεγάλων μουσικών του νησιού μας, μας έκαναν υπερήφανους. Τους συγχαίρω μέσα από την καρδιά μου. Μαζί με το δάσκαλο χορού ΚΑνέλλο Κανελλόπουλο και το χορευτικό σύλλογο Ορφέα ταξίδεψαν στις ΗΠΑ τη μουσική της Αμοργού και των Κυκλάδων. Συγχαρητήρια αξίζουν και στην ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ που διαφυλάττει την παράδοση της πατρίδα μας.»