Η ζωγραφική έκθεση του Θοδωρή Τριφύλλη εξυμνεί την ανοιξη

"Πέρα απ'τον κάμπο"

Την Παρασκευή 5 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του εικαστικού Θοδωρή Τριφύλλη " Πέρα απ' τον κάμπο", που φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο Άνω Σύρου.

Ο αυτοδίδακτος καλλιτέχνης, αντλώντας έμπνευση από τη φύση, στην οποία εργάζεται αρκετές ώρες της ημέρας, μέσα από τα έργα του εκφράζει την επαφή του ανθρώπου που ζει στην πόλη - ή την έλλειψη αυτής - με τη φύση, χρησιμοποιώντας ακρυλικά, σπρέι και στόκους και συνδυάζοντας χρώματα και τεχνικές.

'Ενας ύμνος στην άνοιξη

Ο Θοδωρής Τριφύλλης ζει και εργάζεται στη Σύρο τα τελευταία 4 χρόνια, όσα ακριβώς είναι και τα χρόνια που ασχολείται με τη ζωγραφική. Έχει σπουδάσει παραστατικές τέχνες και έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με την performance και τον κινηματογράφο.

Κάθε βράδυ, μέχρι τις 14 Μαΐου, θα βρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρο της Άνω Σύρου, για να υποδέχεται τους επισκέπτες της έκθεσης και να ζωγραφίζει σε κοινή θέα.

Η έκθεση είναι ένας ύμνος στην Άνοιξη, δηλώνει στην "Κοινή Γνώμη" ο καλλιτέχνης. Εξυμνεί το άνθος, τα λουλούδια, το άνοιγμα της φύσης, του καιρού και του ανθρώπου και αποτελείται από ζωγραφικά έργα που δημιουργήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια.

"Είναι ένα ταξίδι πάνω σε καμβά", αναφέρει χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για έργα αφηρημένης τέχνης - abstract όπου ο καθένας μπορεί να δει με τη φαντασία του αυτό που θέλει να δει.

Από την παρουσίαση της έκθεσης:

"Ξυπνήστε, είναι άνοιξη, όλα ζωντανεύουν, οι αισθήσεις διεγείρονται και οι πεδιάδες ανθίζουν, τα λουλούδια μυρίζουν, τα παιδιά τρέχουν, η μέρα μεγαλώνει, οι γέροι γελούν.

Τα όνειρα αγριεύουν, τα πουλιά αποδημούν, η φύση ομορφαίνει, η ψυχή αναγεννιέται, η φλόγα θερμαίνεται και θεριεύει. Οι κάμπιες ακολουθούν η μια την άλλη ώσπου πεταλούδες να γίνουν, η παιδική χαρά γεμίζει απ’ το πρωί έως το βράδυ με φωνές χάρτινες.

Οι αγκαλιές πολλαπλασιάζονται ακατάπαυστα, τα φιλιά αυξάνονται, τα ποδήλατα πληθαίνουν και τα πουκάμισα ανοιχτά.

Τραγουδήστε, μεθύστε, ξυπνήστε, ας γίνουμε σκλάβοι της καρδιάς ..."

Πληροφορίες έκθεσης

Έκθεση Ζωγραφικής "Πέρα απ’ τον κάμπο"

5 έως 14 Μαΐου

Πνευματικό Κέντρο Άνω Σύρου

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 20:00-24:00 Σαβ/κα 18:00-24:00