31 καλλιτέχνες εκθέτουν τα έργα τους στην αίθουσα τέχνης Γ.& Ε. Βάτη

Έκθεση ζωγραφικής "Χρώματα του Αιγαίου"

  • Παρασκευή, 16 Ιουνίου, 2023 - 11:12

Τα καλοκαίρια πάντα πλανεύουν τις σκέψεις και η φαντασία καλπάζει πάνω στο άτι της θαλάσσιας αύρας και ξεχύνεται σε χρυσές αμμουδιές, πάνω από τα κατάλευκα σπίτια των νησιών και στα φτερά των γλάρων. Η θεά έμπνευση το καλοκαίρι φοράει τα καλά της, κάνει κατάληψη στις ψυχές των καλλιτεχνών και μέσα από τα χέρια τους ξεδιπλώνεται σε μοναδικές δημιουργίες!

Με πηγή έμπνευσης το γαλάζιο του Αιγαίου 31 καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία μοναδική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο "Χρώματα του Αιγαίου", που παρουσιάζεται αυτή την περίοδο στην αίθουσα τέχνης Γ.& Ε. Βάτη, στην Ερμούπολη της Σύρου. Την έκθεση διοργανώνει η MegArt Gallery και ο art director, Δήμος Παγουλάτος, ενώ την επιμέλειά της έχει αναλάβει η κα. Μαρία Ρηγάτου.

“Ο επισκέπτης θα δει χρώματα του Αιγαίου. Όλοι οι Έλληνες καλλιτέχνες ανήκουν στο Αιγαίο. Στην έκθεση συναντάει κανείς έργα αφαιρετικά, έργα ρεαλιστικά, πρόκειται για μία αρκετά όμορφη έκθεση, στην οποία 31 καλλιτέχνες έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό, εμπνευσμένοι από τα χρώματα και τις αισθήσεις του καλοκαιριού”, τονίζει στην “Κοινή Γνώμη” ο κ. Παγουλάτος.

Στην έκθεση που άνοιξε τις πύλες της στις 13 Ιουνίου, συμμετέχουν συνολικά 31 καλλιτέχνες, αρκετοί από τους οποίους κατάγονται από τη Σύρο, όπως η κα. Δέσποινα Λουκή, η Σταυρούλα Γεραρή, αλλά και ο κ. Γρηγόρης Γαλαντής.

Αναλυτικά συμμετέχουν οι: Ατζέμη Ελένη, Αφιόνη Ολίβια, Βήχου Κατερίνα, Βρετός Σπυρίδων, Γαλατζής Γρηγόρης, Γεραρή Σταυρούλα, Γιατράκη Ρένα, Δάλλα Όλγα, Διακοβασίλη Νίνα, Enkejleda Jorgollari, Zoe's Collage, Καψάσκη Αγγελική, Κερασιώτη Ουρανία, Κιάμου-Παναγιωτουνάκου Βάσω, Κοντούζογλου Μάριον, Κοσμαδάκη Μαρία, Λουκή Δέσποινα, Μακρυγιάννη Γωγώ, Μαραβέλια Όλγα, Μιχαηλίδου Μαρία, Μπονγκάρντ Ζαχαρούλα, Πανάγου Καίτη, Παπαδημητρόπουλος Κώστας, Παππά Ιώ, Πατεράκης Δημήτρης, Πατούνα Αναστασία, Ρηγάτου Μαρία, Τσακίρη Αντιγόνη, Τσαπάρα Άννα, Tsvetinka Stefanova, Χαμηλοθώρη Γιώτα.

“Γνωρίζω τον Δήμο Παγουλάτο από την Αθήνα και είχα συμμετάσχει και σε άλλες εκθέσεις, οπότε δεν θα μπορούσα να μην δεχτώ την πρόσκλησή του για μία έκθεση που διοργανώνεται στη Σύρο και με τόσο ενδιαφέρον θέμα. Εγώ παρουσιάζω ένα έργο μου στο οποίο παρουσιάζω μία ξεχωριστή ματιά της Ερμούπολης, μέσα από τα συναισθήματα που μου δημιουργεί και τις εικόνες που με συναρπάζουν και με ενθουσιάζουν”, δηλώνει χαρακτηριστικά η κα. Δέσποινα Λουκή. 

Από την πλευρά της, η κα. Βάσω Κιάμου – Παναγιωτουνάκου σημειώνει πως “έχω τις ρίζες μου από τη Σύρο, η γιαγιά μου λεγόταν Βακονδίου και η μητέρα μου Παλαιολόγου, οπότε είναι ένα νησί που αγαπώ προτού καν γεννηθώ. Σε αυτή την έκθεση συμμετέχω με μεγάλη χαρά, με ένα έργο το οποίο είναι εμπνευσμένο από το αεράκι του Αιγαίου. Η συγκεκριμένη έκθεση έχει πολύ ενδιαφέροντα έργα, που ξεφεύγει από μία συνηθισμένη ματιά, πολύπλευρη θα την χαρακτήριζα. Ελπίζω ο κόσμος που θα έρθει, να την ευχαριστηθεί”.

Για ορισμένους καλλιτέχνες, μάλιστα, η μοναδική ομορφιά της αίθουσας Βάτη, αποτέλεσε ένα μεγάλο δέλεαρ, προκειμένου να συμμετάσχουν στην έκθεση.

“Εκτός από το θέμα της έκθεσης, η παρουσία μου εδώ ως δημιουργός οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην αίθουσα Βάτη, η οποία μπορεί να αναδείξει στο 100% όλα τα έργα των καλλιτεχνών. Πρόκειται πραγματικά για έναν πολύ όμορφο χώρο και πραγματικά ελπίζω να μου δοθεί και πάλι η ευκαιρία να εκθέσω και πάλι εδώ τα έργα μου”, επισημαίνει στην εφημερίδα ο κ. Σπύρος Βρεττός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα μέρος των εσόδων της έκθεσης θα δοθεί στην Στέγη Ανηλίκων Σύρου.
Οι ώρες επισκεψιμότητας είναι καθημερινά από τις 11:00 έως τις 13:00 και από τις 18:00 έως τις 22:00, ενώ θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 21 Ιουνίου.