Ο Νίκος Ρούσσος μιλάει για τις εγγραφές νέων μελών και τα μελλοντικά σχέδια της Παιδικήε-Νεανικής Χορωδίας της ΟτΚ

Ένα ακόμη υπέροχο μουσικό ταξίδι ξεκινά

  • Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023 - 06:17

Την έναρξη των εγγραφών των νέων μελών για τη χρονιά 2023-24, κάνε γνωστή με ανακοίνωσή της η Παιδική-Νεανική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων.

Συγκεκριμένα, οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται Πέμπτη 28/9 & Παρασκευή 29/9 από 17:00 – 20:00 στο ΚΑΠΗ της Ερμούπολης.

Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας των Τμημάτων:

  • Προπαρασκευαστικό Τμήμα (παιδιά Α'-Β' Δημοτικού): Πέμπτη 17:00 – 17:45
  • Παιδικό Τμήμα (παιδιά Γ' - Στ'): Πέμπτη 18:00 – 18:45 ή/και Κυριακή 11:00 – 12:30
  • Νεανικό Τμήμα (παιδιά Γυμνασίου & Λυκείου): Κυριακή 12:45 – 14:00
  • Χορωδία Γονέων & Φίλων: Πέμπτη 19:00 -  20:30

“Για τη νέα χρονιά, θα λειτουργήσουν και πάλι τα 4 τμήματα που θα υποδέχονται από παιδιά Α’ τάξης έως και το Τμήμα Γονέων & Φίλων που θα υποδεχτεί τους ενήλικες. Οι πρόβες μας θα γίνονται και πάλι στο ΚΑΠΗ της Ερμούπολης, το οποίο πρόθυμα μας παραχωρούν κάθε χρόνο οι Υπηρεσίες που στεγάζονται εκεί με την έγκριση πάντα του Δημοτικού Συμβουλίου. Στις 28/9 & 29/9 που θα γίνουν οι φετινές εγγραφές, θα χαρούμε να γνωρίσουμε από κοντά τα νέα μας μέλη, παιδιά και ενήλικες, που αγαπούν το χορωδιακό τραγούδι, όχι μόνο για να καλλιεργήσουν τη φωνή τους, αλλά για να ζήσουν κοντά μας την αισθητική συγκίνηση και τη χαρά της συμμετοχής στην ομαδική αυτή προσπάθεια. Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά σε πιο ποιοτικά μουσικά ακούσματα. Όλα τα Τμήματα διέπονται από πνεύμα ομαδικότητας, αλληλεγγύης και συνεργατικότητας. Ευχόμαστε σε όλα τα μέλη μας μια ακόμα γόνιμη, δημιουργική και καρποφόρα χρονιά με πολλές συγκινήσεις”, τονίζει στην “Κοινή Γνώμη” ο Νίκος Ρούσσος, υπεύθυνος της Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας της ΟτΚ.

Αναμφίβολα, η Παιδική-Νεανική Χορωδία της ΟτΚ έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της στα πολιτιστικά δρώμενα της Σύρου και όχι μόνο. Ο κ. Ρούσσος κάνει μία μικρή ανασκόπηση της περυσινής χρονιάς, η οποία ήταν γεμάτη από μουσικά ταξίδια.

“Διανύσαμε μια πολύ γόνιμη χρονιά και στην 1η του Οκτωβρίου ετοιμαζόμαστε για την επανέναρξη των τακτικών μας προβών. Εγώ και οι συνεργάτες μου νιώθουμε περηφάνια και μεγάλο ενθουσιασμό για όσα πέτυχαν την προηγούμενη χρονιά, καθώς από τον Σεπτέμβριο του 2022 και έως τον Αύγουστο του 2023, πραγματοποιήσαμε 22 (!) δράσεις σε διάφορα μέρη, τα οποία και αναφέρονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια πρωτιά της χορωδίας μας (τολμώ να πω και πανελλήνια), όχι μόνο αριθμητική, αλλά και ποιοτική, γιατί σε αυτές τις δράσεις περιλαμβάνονται εμφανίσεις όλων των τμημάτων, όπως για παράδειγμα η εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής, οι 2 συναυλίες σε Κύθνο και Πάρο, η συμμετοχή με τους Παντελή θαλασσινό, Δ. Μπάση και Ζ. Ακεψιμά, αλλά και του Προπαρασκευαστικού με τον Σωκράτη Μάλαμα. Επίσης δισκογραφικές παραγωγές και πολλές συμμετοχές σε εκδηλώσεις και συναυλίες άλλων φορέων. Όλα αυτά, είναι το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς των 4 δασκάλων της χορωδίας, σε συνδυασμό με την καταλυτική στήριξη της κας Δέσποινας Παρασκευαΐδου, η οποία 10 χρόνια τώρα βρίσκεται ανελλιπώς κοντά μας, αλλά και των γονέων των παιδιών”, επισημαίνει ο κ. Ρούσσος.

Τα όνειρα, όμως, δεν σταματούν εδώ και με την έναρξη κάθε μαθητικής περιόδου οι στόχοι που θέτονται είναι ακόμα πιο υψηλοί.

“Στον προγραμματισμό μας για το επόμενο διάστημα είναι μια σύμπραξη με την Ομάδα «Καβάφης» σε 2 συναυλίες-αφιέρωμα στον μεγάλο μας ποιητή Κ. Καβάφη, μία στο Θέατρο Απόλλων και μία στο Ελσίνκι. Τα Χριστούγεννα στη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου και στο Σπίτι του Άη Βασίλη, αλλά και στο Θέατρο Απόλλων για μια συμμετοχή σε Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με Χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Επίσης, μια σύμπραξη-έκπληξη ακόμα με τον Βέλγο μαέστρο Boiy Dirk και την ορχήστρα του που ετοιμάζουμε για τον Ιανουάριο, το θέμα της οποίας το κρατάμε μυστικό! Μια χορωδιακή Συνάντηση παιδικών χορωδιών που θα πραγματοποιηθεί στην Πάρο τον Απρίλιο, συμμετοχή στη συναυλία του Γ. Μπάιλα και πολλά άλλα τα οποία θα ανακοινωθούν προσεχώς”, λέει ο κ. Ρούσσος.

Αξίζει να σημειωθεί πως εγγραφές στη Χορωδία θα πραγματοποιούνται και κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς, μετά από τις πρόβες των τμημάτων. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες, στην ιστοσελίδα www.orchestraofthecyclades.gr, στο email: orchestraofthecyclades@gmail.com(link sends e-mail), αλλά και στα τηλέφωνα: 6932247700 - 6973957959 – 6936657153.