Σύρος: Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Μακρουλάκης

  • Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023 - 12:54

Βαθιά θλίψη στην κοινωνία της Σύρου προκάλεσε η είδηση της απώλειας του γνωστού ζωγράφου, Μιχάλη Μακρουλάκη, ο οποίος το βράδυ της Τρίτης έχασε τη μάχη με τη ζωή στα 83 του χρόνια, μετά από ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το καλοκαίρι.

Όπως είχε κάνει τότε γνωστό η “Κοινή Γνώμη” ο Συριανός ζωγράφος στα τέλη Ιουλίου είχε μεταφερθεί σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Σύρου, μετά από αδιαθεσία που ένιωσε.

Μάλιστα, στη συνέχεια είχε μεταφερθεί με αεροδιακομιδή σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Μακρουλάκης

Ο Μιχάλης Μακρουλάκης γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου, το 1940. Σπούδασε στο Α.Τ.Ι. (Αθηναϊκό Τεχνολογικό Ινστιτούτο) σκηνογραφία και ενδυματολογία με δασκάλους τους Βασιλείου, Τάσσο, Πλακωτάρη, Πολυκανδριώτη και άλλους, σχέδιο με τον Απάρτη και ζωγραφική με τον Τσαρούχη, κοντά στον οποίο εργάστηκε για έξι χρόνια. Από το 1963 έως το 1966 εργάστηκε ως σκηνογράφος σε Αθηναϊκά θέατρα.

Η πρώτη του ατομική έκθεση παρουσιάστηκε το 1969, στην Αίθουσα Τέχνης Χίλτον, στην Αθήνα. Το 1971 ταξίδεψε στην Τεχεράνη, όπου έμεινε έως τον Δεκέμβριο του 1978. Ακολούθησε μια σειρά σημαντικών ατομικών εκθέσεων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.