Σύρος: Εγκαίνια της έκθεσης "20 χρόνια μετά τη γιορτή" του Θοδωρή Καρατζούνη

Άνοιξε χθες τις "πόρτες" της στην Αίθουσα Τέχνης «Γιάννη & Ελένης Βάτη», στην Ερμούπολη, η έκθεση "20 χρόνια μετά τη γιορτή", του συλλέκτη Θοδωρή Καρατζούνη.

Στα εγκαίνια συμμετείχαν μεταξύ άλλων αντιδήμαρχοι του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, ο πρώην Δήμαρχος, Γιάννης Δεκαβάλλας, καθώς επίσης και δεκάδες πολίτες, οι οποίοι ξεναγήθηκαν από τον κ. Καρατζούνη στα δεκάδες αντικείμενα που έχει συλλέξει από την Αθήνα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, μία χρονιά που χάραξε για πάντα τις μνήμες μας και άφησε ανεξίτηλες εικόνες σε όλους.

Στην αίθουσα της έκθεσης, θα μπορέσει κάποιος να κάνει μία σύντομη διαδρομή από το 1896 και τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, η αναβίωση των οποίων ήταν έμπνευση του Συριανού Δημήτριου Βικέλα και του Γάλλου Πιερ ντε Κουμπερτέν, μέχρι τους Αγώνες του 2004. Τα αντικείμενα πολλά και διαφορετικών ειδών που θα μπορέσει κάποιος να δει από κοντά. Μερικά από αυτά είναι: Ο επίσημος φάκελος και η σημαία για τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων, πίνακες με καρφίτσες πέτου, οι επίσημες στολές των εθελοντών και τον λαμπαδηδρόμων, μέρος του επίσημου στολισμού της Αθήνας, διαπιστεύσεις, βραβεία, γκραβούρες διάσημων Ελλήνων εικαστικών, βιβλία, επίσημα έντυπα και προγράμματα, μετάλλια συμμετοχής, αντικείμενα των χορηγών που στήριξαν την διεξαγωγή των αγώνων.

Η συλλεκτική έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως και την Κυριακή 14 Απριλίου.

Ώρες και ημέρες λειτουργίας:

Τρίτη & Πέμπτη: 19:00 - 22:00

Παρ - Σάβ - Κυρ: 10:00 - 14:00 & 19:00 - 22:00