«Γιάννης Ρίτσος. Ο ποιητής της Ρωμιοσύνης» σε Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη

  • Δευτέρα, 1 Απριλίου, 2024 - 17:45

Διακεκριμένοι επιστήμονες, συγγραφείς, ποιητές, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και μαθητές 18 σχολείων της Ελλάδας, της Κωνσταντινούπολης, της Λευκωσίας, της Ίμβρου, του Γιοχάνεσμπουργκ θα προσεγγίσουν τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα δημιουργού Γιάννη Ρίτσου στο 8ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας με θέμα: «Γιάννης Ρίτσος. Ο ποιητής της Ρωμιοσύνης».

Το Συνέδριο διοργανώνει το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης και τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη, στο Ζωγράφειο Λύκειο, από τις 17 έως τις 21 Απριλίου 2024.

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα κηρύξει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου είναι οι εξής: Ο Γιάννης Ρίτσος συνομιλητής μου, Μύθοι και ιστορία στην ποίηση του Γιάννη Ρίτσου, Τα ερωτικά, Η ποιητική της εξορίας στο έργο του Γιάννη Ρίτσου, Ο ποιητής της Ρωμιοσύνης, Πώς το βίωμα μετουσιώνεται σε τέχνη που υπερβαίνει εαυτόν;

Παράλληλα με τις συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν συναυλίες, θεατρικές εκδηλώσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, συζητήσεις, περιήγηση στον Βόσπορο, στην Προποντίδα, στην Πρίγκηπο και στη Χάλκη.