Οι «Επικράτειες του Νότου» στο Ιδρυμα Κυδωνιέως

  • Πέμπτη, 21 Ιουλίου, 2016 - 11:27

Το Σάββατο, 23 Ιουλίου, στις 19:45 ξεκινούν τη διαδρομή τους οι φετινοί «Πλόες» του Ιδρύματος Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως. Η έκθεση που παρουσιάζεται φέτος στη Χώρα της Άνδρου έχει τον τίτλο «Επικράτειες του Νότου» και αποτελεί το δεύτερο μέρος της τετραλογίας για το περιβάλλον. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Νίκος Σιγάλας«στις «Επικράτειες του Νότου» και στο πολιτισμικό, τουλάχιστον, όσο και στο ανθρωπογεωγραφικό πλαίσιο, που τις συνιστά, εντοπίζουμε τη μεταφυσική να συνυφαίνεται στενά με την πραγματικότητα».

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους 14 καλλιτέχνες, οι εξής (με αλφαβητική σειρά): Δάφνη Αγγελίδου, Νίκος Βανδώρος, Μάρκος Βενιός, Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Γιώργος Γιώτσας, Αννα Γρηγόρα, Νίκος Καλαφάτης, Γιάννης Κουτσούρης, Πάνος Μπαλωμένος, Ιόλη Ξιφαρά, Τιτίκα Σάλλα, Γιάννης Τζένος, Δέσποινα Τσάκνη, Γιώργος Χαδούλης.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 23 Ιουλίου, στις 19:45 και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τη Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016. Ώρες λειτουργίας καθημερινά, εκτός Τρίτης από τις 10:00 έως τις 13:30 και από τις 18:30 έως τις 21:30.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση που έχει τον τίτλο «Μουσικές διαδρομές & ακούσματα της Μεσογείου», στο ανοιχτό θέατρο της Άνδρου το βράδυ των εγκαινίων στις 21:45.

Η μουσική εκδήλωση περιλαμβάνει:

-Ισπανικά και ιταλικά τραγούδια

-Αποσπάσματα από κλασικές, ευρωπαϊκές όπερες, αλλά και από την αθηναϊκή οπερέττα

-Τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη

Συμμετέχουν οι λυρικοί καλλιτέχνες: Λαμπρινή Καρτάλη (υψίφωνος), Λυδία Αγγελοπούλου (μεσόφωνος), Σταύρος Σαλαμπασόπουλος (τενόρος). Στο πιάνο θα συνοδέψει ο Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου.

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι δωρεάν με την επίδειξη της σχετικής πρόσκλησης. Προσκλήσεις διανέμονται από το γραφείο του Ιδρύματος Κυδωνιέως (τηλ. 22820 24598), καθώς και από το πρακτορείο «Πλόες Travel», της Κατερίνας Κασιδώνη, στη Χώρα.