«Εσωτερικά τοπία» από τη ζωγραφική ομάδα που επιμένει και παραμένει στην Άνω Σύρο

«Κατρακύλησαν» ως την Καμάρα

Σε χώρους όπου περπάτησαν, έζησαν, αγάπησαν και ονειρεύτηκαν, οδηγούν τους επισκέπτες της Άνω Σύρου εννέα ζωγράφοι του νησιού, που πέρα από μία βαθιά φιλία, συνδέονται και με την αγάπη τους για τη ζωγραφική τέχνη.

Η Γιολάντα Ζιάκα, η Ρένα Μαυρίκου, η Ελευθερία Μπάιλα, ο Λάμπρος Μπόμπορης, η Δέσποινα Πετροπούλου, η Κατερίνα Πλαστουργού, η Τούλα Πολύζου, ο Μανώλης Σιγάλας και ο Γιώργος Τερζής παρασύρουν το κοινό σε ένα μοναδικό ζωγραφικό ταξίδι.

Μορφές, χρώματα, ήχοι, μυρωδιές και παρουσίες που τους στιγμάτισαν, τους ενέπνευσαν και τους γέννησαν την επιθυμία να εκφραστούν στον καμβά, αποτέλεσαν τη βάση για μία έκθεση, όπου οι αισθήσεις σμίγουν με το συναίσθημα και τη μνήμη, δημιουργώντας ένα εσωτερικό τοπίο.

«Είμαστε εννέα φίλοι που γνωριζόμαστε από παλιά και ζωγραφίζουμε παρέα. Ο καθένας από εμάς έχει την κλίση του, τα χρώματά του και την προσωπική ιδιαιτερότητά του. Όλα αυτά ενώνονται και στρώνουν το δρόμο για μία σειρά θαυμάσιων έργων» δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» η κ. Πετροπούλου.

Σημειώνεται μάλιστα, πως η συγκεκριμένη παρέα συμμετείχε και στην έκθεση «Αντικατοπτρισμοί» που παρουσιάστηκε πρόσφατα στην Αίθουσα του Πρώην Ταμείου Άνω Σύρου. Η παρέα «κατρακύλησε» από την Πιάτσα έως την Καμάρα και θα παραμείνει εκεί έως το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017.

Η έκθεση «Εσωτερικά Τοπία» λειτουργεί καθημερινά από τις 19:00 έως τις 22:00.