Έκθεση φωτογραφίας της Ντένιας Παναγάκη στην Άνω Σύρο

Γυναίκες της Σύρου

  • Δευτέρα, 17 Ιουλίου, 2017 - 13:07

Οι «Γυναίκες της Σύρου» ανήκουν στη σειρά «Γυναίκες του Αιγαίου» που ξεκίνησε το 2015 από την Πάτμο με σκοπό την ανάδειξη των γυναικών και της φυσικής ομορφιάς των νησιών μας και κατάφερε να «ταξιδέψει», επίσης, στην Τήνο και, τώρα, στη Σύρο, την πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Σε κάθε νησί μια διαφορετική εμπειρία, ένας διαφορετικός τρόπος ζωής και, φυσικά, διαφορετικά λουλούδια! Στο έργο αυτό η Ντένια Παναγάκη φωτογραφίζει 20 γυναίκες με λουλούδια στα μαλλιά με σκοπό να συνδέσει την γυναικεία ομορφιά με την ομορφιά της φύσης και να αναδείξει τις δυνάμεις που κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο.

Η φωτογράφος ταξιδεύει στα νησιά του Αιγαίου γνωρίζοντας τους κατοίκους τους και την καθημερινότητά τους. Οι κάτοικοι με τη σειρά τους, ανοίγουν τα σπίτια τους και την ξεναγούν στους κήπους τους. Κήπους μυστικούς, που συχνά είναι καλά κρυμμένοι από τα αδιάκριτα μάτια των περαστικών.

Όπως η φύση μας χαρίζει απλόχερα την ομορφιά μέσα από τα χρώματα και τα αρώματα των λουλουδιών φροντίζοντας παράλληλα όλους μας εφοδιάζοντάς μας με όλα τα καλά, έτσι και οι γυναίκες είναι φτιαγμένες να φροντίζουν τα πάντα και τους πάντες γύρω τους ως μητέρες, κόρες, αδελφές. Δημιουργούν ζωή και όμορφους κήπους, προσέχοντας τις οικογένειές τους σκορπόντας την ομορφιά και την αγάπη. Η επιλογή των γυναικών που έχουν φωτογραφηθεί καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γυναικών που αγαπούν την Σύρο. Είτε έχουν καταγωγή, είτε επέλεξαν να μετοικίσουν από άλλα μέρη του κόσμου, έχουν μία βαθειά σύνδεση με το νησί που τις κάνει να το αγαπούν και να δρουν σε αυτό. Ασχολούνται με την φιλανθρωπία, την καλλιέργεια, την παραγωγή, το εμπόριο, τον αθλητισμό, τις τέχνες. Προσφέρουν απλόχερα, χωρίς να ζητούν ανταλλάγματα, έχοντας σαν σκηνικό δράσης τους έναν τόπο που τους παρέχει φως, τη θάλλασσα, τον ουρανό, την έμπνευση και την πίστη για να δημιουργήσουν, την Σύρο.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στις 5-25 Αυγούστου στην Άνω Σύρο στην αίθουσα “Πρώην Ταμείο”, στα πλαίσια του φεστιβάλ Δήμου Σύρου. Εγκαίνια 6 Αυγούστου στις 20:00. ΄Ωρες λειτουργίας καθημερινά 11:00-14:00 και 18:00-23:00.