Αντικατάσταση του γλυπτού έργου του μεγάλου Έλληνα γλύπτη στην παραλιακή ζώνη της Ερμούπολης με ένα αντίστοιχο μεγαλύτερων διαστάσεων

Ο Βαρώτσος παραμένει και αυξάνεται...

Σχεδόν ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση της διάρκειας της έκθεσης γλυπτών έργων με τίτλο “Διαστρωματώσεις” του Κώστα Βαρώτσου στη Σύρο, η παραλιακή ζώνη της Ερμούπολης αποκτά μόνιμα ένα σπουδαίο έργο του κορυφαίου Έλληνα γλύπτη, παρόμοιο με εκείνο που είχε τοποθετηθεί κατά την έναρξη της θερινής περιόδου, με τη μοναδική διαφορά να επισημαίνεται στις διαστάσεις του.

Οι επτά κύκλοι από μέταλλο και γυαλί που “έδεσαν” αρμονικά με το μοναδικό τοπίο και τη θάλασσα, αντικαταστάθηκαν το πρωί της Κυριακής από μία - μεγαλύτερων διαστάσεων - σύνθεση, που στο εξής θα κοσμεί σταθερά το παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Πρόκειται για μία εξέλιξη που δρομολογήθηκε με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Αντώνιος Ε. Κομνηνός, ο οποίος υποστήριξε και την πραγματοποίηση της εξαιρετικής έκθεσης στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, χαρίζοντας στη Σύρο την ευκαιρία της φιλοξενίας των έργων του Κώστα Βαρώτσου κατά το φετινό καλοκαίρι.

Αξίζει να σημειωθεί πως, από το πρωί της Κυριακής έως και αργά το μεσημέρι, στον χώρο της παραλιακής ζώνης για την ομαλή εκτέλεση των εργασιών αντικατάστασης του έργου βρέθηκαν εκτός από τους αρμόδιους εργάτες και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Θωμαή Μενδρινού, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Δημήτρης Κοσμάς καθώς και ο Γιώργος Αλτουβάς, υπεύθυνος της Επιτροπής Εικαστικών του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.