Ομαδική έκθεση χειροποίητων αντικειμένων στην Άνω Σύρο

«Horizon II»

Τρεις σχεδιαστικές μονάδες οι «Wood in Mood», οι «Desperate artists» - The "Design Lab" και η «Zdrop» ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία μοναδική έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο Άνω Σύρου, που φιλοδοξεί να ανοίξει τους αισθητικούς μας ορίζοντες.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να βρουν σύγχρονα κοσμήματα από ξύλο, μέταλλο και γυαλί και πρωτότυπα αξεσουάρ μόδας, όλα σχεδιασμένα και κατασκευασμένα στη Σύρο.

Συγκεκριμένα, παρουσιάζονται ξύλινα κοσμήματα και χειροποίητα αντικείμενα (καρτ-ποστάλ, μαγνητάκια με πυρογραφία), μαξιλαρένια καλτσοτέρατα sockool φτιαγμένα από πολύχρωμες κάλτσες, χειροποίητα είδη πλέξης εφαρμοσμένα σε καθημερινά αντικείμενα χρήσης, και χειροποίητα ιδιαίτερα κοσμήματα από ασήμι, πέτρες και όχι μόνο.

Η ισχύς εν τη ενώσει

Η έκθεση χειροποίητων αντικειμένων «HORIZON II» αποτελεί συνέχεια της περυσινής συνεργασίας μεταξύ των Desperate Artists (Ζέφη Ιωάννου- Ειρήνη Τατσιοπούλου) και των «Wood in Mood» (Ελένη Αβραμίδου-Πάνος Μπάτζιος). Σημειώνεται ότι, οι τέσσερις καλλιτέχνες είναι απόφοιτοι του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο.

Αυτή τη φορά, στην παρέα τους προστέθηκε και η Ελεάννα Κοτσίκου με τη σειρά κοσμημάτων «Networks», όπου συνδυάζονται γυάλινες κυλινδρικές χάντρες σε γεωμετρικά σχήματα και συνθέτουν σκουλαρίκια, κολιέ και βραχιόλια μίνιμαλ αισθητικής. Η πρωτοτυπία τους έγκειται στο συνδυασμό μιας παραδοσιακής τεχνικής χειροποιήματος που προέρχεται από φιλανδικά στολίδια με σύγχρονο σχεδιασμό. Η έξυπνη χρήση του γυαλιού συντελεί πέρα από την υψηλή ποιότητα του αποτελέσματος στη χρηστικότητα των κοσμημάτων. Χάρη στην ελαφρότητα και την ευελιξία τους. Τα σκουλαρίκια έχουν υποαλλεργικά γαντζάκια από ασήμι 925. Διατίθενται στα εξής χρώματα (ανάλογα και με το σχέδιο) μαύρο, διαφανές, ημιδιαφανές, άσπρο, χρυσό, τιρκουάζ, σάπιο μήλο, μπλε ρουά κόκκινο, πράσινο και πορτοκαλί.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά (18:00-24:00) και θα διαρκέσει έως 30 Αυγούστου 2017.