1ο Stray Art Festival στην Ερμούπολη

Η τέχνη του δρόμου... μαγνητίζει τα βλέμματα

  • Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2017 - 14:58

Η πλούσια ιστορία της Σύρου, το βιομηχανικό και πολιτιστικό παρελθόν της, καθώς επίσης το κοσμοπολίτικο και αστικό τοπίο της, αλλά και η παράδοση του μεσαιωνικού οικισμού της Άνω Σύρου, συνθέτουν μία σύντομη αλλά ιδιαιτέρως ξεχωριστή εικαστική αναδρομή στην πορεία της, όπως αυτή αποτυπώνεται μέσω των εντυπωσιακών εικόνων που δημιουργούνται στο πλαίσιο του 1ου Stray Art Festival στην Ερμούπολη.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό τριήμερο Φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα στο παραλιακό τμήμα της πόλης και συγκεκριμένα στον εξωτερικό τοίχο του Νεωρίου και το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα.

Ο μεγάλος ρεμπέτης Μάρκος Βαμβακάρης, εικόνες από την παλαιά ζωή των κατοίκων, αλλά και από τα εργοστάσια της Σύρου έρχονται να “στολίσουν” μία αρκετά μεγάλη επιφάνεια “νεκρού” μέχρι προσφάτως τοίχου, γεννώντας την ανάγκη στους πολίτες να μυηθούν στις οδούς που οδηγούν στο σπουδαίο παρελθόν του τόπου και στην ανάπτυξή του.

Το 1ο Stray Art Festival αποτελεί μία πρωτοβουλία των φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων (ομάδα Σπινθήρας) και υλοποιείται σε συνεργασία με την Action Εστί και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών οι εικαστικές παρεμβάσεις προϊδεάζουν για ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, με την τοπική κοινωνία της Σύρου να βρίσκεται σε ευχάριστη αναμονή...

Ετικέτες: