«Gastronomy & Art»: Έκθεση των Syros Open Art Studios, εμπνευσμένη από την κυκλαδίτικη γαστρονομία

Τέχνη που ανοίγει την όρεξη

Με μία διαφορετική εικαστική πρόταση, που προσφέρει στο κοινό την ευκαιρία να οδηγηθεί, μέσω της τέχνης, στα μονοπάτια της κυκλαδίτικης γαστρονομίας και όχι μόνο, ολοκληρώνονται οι εκθέσεις του προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός 2017».

Πίνακες ζωγραφικής, κατασκευές, φωτογραφίες, ψηφιακά έργα και installations από την ομάδα καλλιτεχνών των Syros Open Art Studios συνθέτουν μια πολύχρωμη εικαστική και γαστρονομική πανδαισία που οξύνει τις αισθήσεις των επισκεπτών της Αίθουσας Τέχνης «Γιάννη & Ελένης Βάτη».

Η έκθεση «Gastronomy and Art» αποτελεί συνέχεια της καλοκαιρινής δράσης της ομάδας, μέλη της οποίας παρουσίασαν έργα τους σε βιτρίνες καταστημάτων της Ερμούπολης, αποσπώντας κολακευτικά σχόλια.

Μεγάλη γκάμα καλλιτεχνικών δρώμενων

Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή, το κοινό αφουγκράστηκε μερικές από τις καλλιτεχνικές ιδιαιτερότητες και ανησυχίες τους, κάτι το οποίο συνήθως οι εικαστικές εκθέσεις συγκεκριμένης θεματικής δεν το επιβάλλουν.

Η επιτυχία της οδήγησε στην εναλλακτική παρουσίαση του θέματος, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, η οποία άνοιξε το δρόμο για νέες καλλιτεχνικές δημιουργίες με συνδυασμό τεχνών όπως  μουσική-ζωγραφική-κατασκευές- γλυπτική - performances-ήχου και εικόνας. 

Η πολυμορφικότητα του φετινού Οpen Αrt studios  είχε μία εξεζητημένη  συνάμα μοναδικότητα, διότι κατάφερε να συνδυάσει πολλές μορφές τέχνης με ένα συγκεκριμένο θέμα , αυτό της γαστρονομίας- εστιάζοντας όμως κάθε φορά και σε συγκεκριμένα σημεία καταστημάτων που διέθεσαν με μεγάλο ενθουσιασμό μεγάλο χώρο και μέρος από τις βιτρίνες τους.

Με αυτόν τον τρόπο μία απλή βόλτα των περαστικών στην αγορά της Σύρου κέντρισε το ενδιαφέρον πολλαπλά, καθώς  τα έργα τέχνης κατάφεραν να ενσωματωθούν φυσικά σε όλα τα καταστήματα,  δίνοντας έτσι την πραγματική αίσθηση ότι αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι του εκάστοτε χώρου. Όλα τα έργα αφομοιώθηκαν στον χώρο και μετουσιώθηκαν νοητά  σε ειρμό, συνειρμό και αρώματα, χρώματα, μουσική  και γεύσεις που αυτός ο τόπος προσφέρει απλόχερα.

Η έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης «Γιάννη & Ελένης Βάτη» θα διαρκέσει έως 16 Οκτωβρίου και περιλαμβάνει μία μεγάλη γκάμα καλλιτεχνικών δρώμενων με την σύμπραξη και την υποστήριξη του Φεστιβάλ Ακορντεόν Σύρου.

Ώρες Λειτουργίας: 11:00-15:00 & 19:00-22:00.