4η Έκθεση Φωτογραφίας της Φωτογραφικής Ομάδας Πάρου

  • Δευτέρα, 7 Μαΐου, 2018 - 12:42

H Φωτογραφική Ομάδα Πάρου παρουσιάζει τη 4η Έκθεση Φωτογραφίας η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Μαΐου έως και τις 29 Μαΐου 2018 στο Χώρο Τεχνών του Δήμου Πάρου Κτίριο Δημητρακόπουλου. Τα εγκαίνια θα είναι την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 και ώρα 19:00 και η έκθεση θα είναι ανοικτή 19:00 – 23:00 για τις επόμενες ημέρες.

Όλα ξεκίνησαν από τότε που μια παρέα ανθρώπων, με μόνο κίνητρο την αγάπη και το κοινό ενδιαφέρον για τη φωτογραφία, ένιωσαν την ανάγκη να οργανωθούν και να δημιουργήσουν μια ομάδα όπου θα μπορούσαν, συλλογικά πια, να ασχοληθούν με τη φωτογραφία, να μοιραστούν εμπειρίες, και να ανταλλάξουν απόψεις. Έτσι δημιουργήθηκε η Φωτογραφική Ομάδα Πάρου (Φ.Ο.Π.)

Οι συναντήσεις της ομάδας ξεκινούν τον Σεπτέμβριο και ολοκληρώνονται τον Μαϊο και κατά τη διάρκεια τους πραγματοποιούνται συζητήσεις γύρω από θεωρητικά και τεχνικά θέματα, γίνονται ατομικές παρουσιάσεις φωτογραφιών όπου το κάθε μέλος μοιράζεται τις φωτογραφικές του ανησυχίες, υλοποιούνται ομαδικές παρουσιάσεις σπουδαίων φωτογράφων για το έργο τους καθώς και ομαδικές εργασίες που στοχεύουν όχι μόνο στην απόκτηση γνώσεων με βιωματικό τρόπο, αλλά και στη διαδικαστική γνώση.

Τη φετινή χρονιά και στο πλαίσιο των ομαδικών εργασιών είχαμε τη ευκαιρία να αφήσουμε για λίγο το ψηφιακό κόσμο στην άκρη και να εργαστούμε στο σκοτάδι, να πειραματιστούμε με τη μαγεία των χημικών, να δούμε τις φωτογραφίες μας να εμφανίζονται μπροστά μας και να ανακαλύψουμε βασικές αρχές της φωτογραφίας. Μία σειρά φωτογραφιών είναι το αποτέλεσμα αυτής της εργασίας και με μεγάλη χαρά τις παρουσιάζουμε στη φετινή μας έκθεση.

Είσοδος ελεύθερη

Εγκαίνια: Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 και ώρα 19:00

Διάρκεια έκθεσης: 25-29 Μαΐου 2018

Χώρος: Χώρος Τεχνών του Δήμου Πάρου, Κτίριο Δημητρακόπουλου, Παλαιά Αγορά, Παροικία

Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 19:00-23:00

Επικοινωνία – Πληροφορίες: parosphotoclub@gmail.com