Έκθεση του Κωνσταντίνου Καλέντζη στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης

Συμβατική ζωγραφική και ζωγραφική σε tablet

  • Τετάρτη, 30 Μαΐου, 2018 - 11:13

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Σύρος Πολιτισμός 2018», ο Κωνσταντίνος Καλέντζης θα πραγματοποιήσει αναδρομική έκθεση συμβατικής ζωγραφικής και ζωγραφικής σε tablet, από τις 2 έως τις 10 Ιουνίου 2018, στην Αίθουσα Εμμ. Ροΐδη.             

Εγκαίνια: Σάββατο 02/06/, 20:00

Ώρες λειτουργίας: 11:00 – 14:00 & 19:30 – 22:30

Βιογραφικό Κώστα Καλέντζη

Εργάσθηκε ως καθηγητής μαθηματικών στη Β/θμια εκπαίδευση.
Ασκεί την εικαστική του δραστηριότητα, ως μέλος του Επιμελητήριου Εικαστικών τεχνών Ελλάδας, (ΕΕΤΕ  τμήμα Ζωγραφικής) με σπουδές στο εργαστήριο της Ι. Οικονομίδου. Έχει στο βιογραφικό του 29 ατομικές και 27 ομαδικές εκθέσεις (Ελλάδα  και εξωτερικό).

Τα έργα που εκθέτει στον χώρο της αίθουσας «Εμμανουήλ Ροΐδη» αποτελούν δείγμα από τη δουλειά του τα τελευταία χρόνια και εκφράζουν τις καλλιτεχνικές του αναζητήσεις που κατά καιρούς υλοποιούνται με διάφορες τεχνικές και στυλ.
Η ιδιαιτερότητα της έκθεσης αυτής (κατά το ένα της μέρος) εστιάζεται στην τεχνική ζωγραφικής σε tablet που τα εικονικά του εργαλεία, προσομοιώνουν τις υφές της συμβατικής σχεδίασης. 

Τo έναυσμα σχεδίασης σε tablet ήταν η έκθεση ζωγραφικής ipad από το ζωγράφο David Hockney στη ΒασιλικήΑκαδημία του Λονδίνου.
Οι δύο πρώτες του εκθέσεις ζωγραφικής  ipad, έγιναν το 2013 και 2014 στις Βρυξέλλες.