Τσόκλης, Ξαρχάκος, Πρωτοψάλτη και... Δήλος στο 1ο Mykonos Art festival

  • Παρασκευή, 22 Ιουνίου, 2018 - 06:21

 Το 1ο ΜYKONOS ART FESTIVAL ανοίγει τις πύλες του αυτό το Σαββατοκύριακο, με ένα πρόγραμμα ενδεικτικό των προθέσεων του και του στίγματος που θέλει να δώσει. Η σύγχρονη τέχνη με διεθνή προσανατολισμό συνδυάζεται με κορυφαίες στιγμές της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, περνώντας μέσα από την έντεχνη μουσική παράδοση της σημερινής Ελλάδας.  Συμπαραστάτες μας σε αυτό το ταξίδι η  Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών,  το Εθνικό  Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης , ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το Μουσείο Κώστα Τσόκλη.
  Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των εγκαινίων Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, ώρα 8μ.μ., στο Σταθμό της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Μυκόνου,  θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης-περιβάλλον του Κώστα Τσόκλη «Τα τέσσερα στοιχεία της φύσης». To  Φεστιβάλ κάλεσε τον Κώστα Τσόκλη να δημιουργήσει ένα έργο και να το εκθέσει μέσα στα τέσσερα εργαστήρια του Σταθμού της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Μυκόνου, τα οποία ο καλλιτέχνης θα μετατρέψει με μέσα τεχνητά, σύγχρονα και φευγαλέα στα τέσσερα στοιχεία της Φύσης. Φωτιά, Νερό, Γη και Αέρα. Έργα καμωμένα in situ τα οποία θα εκπνεύσουν για πάντα, στις  30 Σεπτεμβρίου 2018, με το τέλος της έκθεσης.
 
Κυριακή 24/6/2018:

  • 17:30στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δήλου εγκαίνια της  έκθεσης «Κυκλαδικά στιγμιότυπα, από τα μνημεία και τους ανθρώπους τους» (Διοργάνωση Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων)
  • 21:00Συναυλία Σταύρου Ξαρχάκου-Άλκηστις Πρωτοψάλτη  στο Δημοτικό Σχολείο της Χώρας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το καλοκαίρι του 2018, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Μυκόνου, Π.Α.Κ.Ο.  «Γ. Αξιώτης», οργανώνει το 1ο Mykonos Art Festival.

Σκοπός  του νέου θεσμού  είναι η δημιουργία μιας ετήσιας πολιτιστικής διοργάνωσης υψηλού επιπέδου, αντάξιας του ονόματος, της ιδιαιτερότητας και της ξεχωριστής θέσης που κατέχει η Μύκονος ως διεθνής προορισμός στον παγκόσμιο χάρτη. Φιλοδοξία του Φεστιβάλ αποτελεί ο επαναπροσδιορισμός του κοσμοπολίτικου προορισμού, ως σημαντικού κέντρου τεχνών και πολιτισμού, ως τόπου αναφοράς του εστετισμού και της avant-gardeδιανόησης. Περιλαμβάνοντας στο πρόγραμμά του σειρά από συναυλίες, εκθέσεις εικαστικών τεχνών, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις, λογοτεχνικά αναλόγια και γαστρονομικές εκδηλώσεις, το Mykonos Art Festival φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένα διεθνές φεστιβάλ τεχνών, το οποίο θα προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με το σύνολο του φάσματος της σύγχρονης τέχνης, με την πολιτιστική κληρονομιά της ουτοπίας της  Δήλου και την ιδιόμορφη παράδοση και τον πολιτισμό της Μυκόνου. Και εν τέλει, να αποτελέσει ένα επιπλέον, διαφορετικό, κίνητρο για να επισκεφτεί κανείς την Μύκονο, αντάξιο της ταυτότητάς της  .

Το πρόγραμμα θα καλύπτει όλο το φάσμα της σύγχρονης τέχνης εστιάζοντας στη μουσική, τον κινηματογράφο, το θέατρο και τις εικαστικές τέχνες. Απευθύνεται τόσο στους κατοίκους του νησιού καθώς και σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες και καλύπτει όσο το δυνατόν ευρύτερο ηλικιακά κοινό.Το Φεστιβάλ Μυκόνου συνεργάζεται με τους σημαντικότερους εθνικούς πολιτιστικούς φορείς: το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

23/6/2018, 20:30, ΑνωτάτηΣχολή Καλών Τεχνών – Σταθμός Μυκόνου. Εικαστική έκθεση

Εγκαίνια νέου έργου του Κώστα  Τσόκλη Τα τέσσερα στοιχεία της φύσης. Διάρκεια έκθεσης έως 30/9/2018.Σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

24/6/2018, 17:00, Αρχαιολογικό Μουσείο Δήλου. Αρχαιολογική έκθεση

Εγκαίνια έκθεσης Κυκλαδικά στιγμιότυπα, από τα μνημεία και τους ανθρώπους τους. Διάρκεια έκθεσης έως 30/11/2018. Διοργάνωση Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

24/6/201821:00, Δημοτικό Σχολείο Χώρας Μυκόνου. Συναυλία

 Σταύρος Ξαρχάκος-Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

3/7/2018, 20:30, Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου. Εικαστική έκθεση

Εγκαίνια έκθεσης Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το Μεσοπόλεμο μέχρι και τη δεκαετία του 1960. Διάρκεια έκθεσης έως 31/7/2018. Διοργάνωση ΚΔΕΠΠΑΜ

7/7/2018, 20:30,  Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ΚΔΕΠΠΑΜ. Βιβλιοπαρουσίαση

Παραμιλητά (Δ’ τόμος) - Άγνωστες και γνωστές σελίδες περιηγητών για τη Μύκονο και τις Δήλες ανά τους αιώνες – Επιστολές & μαρτυρίες ξενιτεμένων. Επιμέλεια Παναγιώτης Κουσαθανάς. Διοργάνωση ΚΔΕΠΠΑΜ σε συνεργασία με την Βιβλιοθήκη Παναγιώτη Κουσαθανά-Δημοτική Στέγη Μελέτης Πολιτισμού και Παράδοσης.

12/7/2018, 21:00, Δημοτικό Σχολείο Χώρας Μυκόνου. Συναυλία

Γιώργος Νταλάρας-Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

14/7/2018, 20:30Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών – Σταθμός Μυκόνου.

·  Ομιλία «Ο Καλλιτεχνικός Σταθμός της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στη Μύκονο και η ελληνική τέχνη του Μεσοπολέμου» (στο πλαίσιο της έκθεσης Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των ελλήνων ζωγράφων. Από το Μεσοπόλεμο μέχρι και τη δεκαετία του 1950).

·  Συναυλία Βερόνικα Δαβάκη, συναυλία ελληνικών τραγουδιών διασκευασμένων για άρπα και φωνή. Διοργάνωση ΚΔΕΠΠΑΜ

27, 28, 29/7, 21:00, Δημοτικό Σχολείο Χώρας Μυκόνου. Σειρά Συναυλιών

Mykonos is… The Mykonian Art Scene

Αντώνης Ρουσουνέλος, Marianna Sangitaa Røe, Σοφία Καλπουρτζή, Τζωρτζή Μαύρου, Πέτρος Βερώνης, Jason Orozco, Θανάσης Χριστόπουλος, Δομήνικος Δημήτριος Κουκάς, Χρήστος Μουστάκας, Daniel Kουσαθανάς, Jasmin Orozco

22/8/2018, 21:00, πλατεία Άνω Μεράς. Συναυλία

Ελένη Λεγάκη και οι Αποσπερίτες, TheAegeanSound

23/8/2018, 21:00, Δημοτικό Σχολείο Χώρας Μυκόνου. Θέατρο

«Βάτραχοι» του Αριστοφάνη, Λάκης Λαζόπουλος, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

31/8/2018 21:00, Δημοτικό Σχολείο Χώρας Μυκόνου. Συναυλία

Ελεονώρα Ζουγανέλη

2/9/2018, 19.30, Δημοτικό Σχολείο Χώρας ΜυκόνουΑφήγηση παραμυθιών

Αγνή Στρουμπούλη Παραμύθια για μικρούς και μεγάλους. Διοργάνωση ΚΔΕΠΠΑΜ

9/9/2018, 11.00, Μουσείο Αγροτουρισμού-Μύλος του ΜπόνηΛαογραφία

Η γιορτή του τρύγου. Διοργάνωση Λαογραφικό Μουσείο Μυκόνου

25/9/2018, 20:30, Φάρος Αρμενιστής. Συναυλία      

Χρήστος Θηβαίος. Διοργάνωση ΚΔΕΠΠΑΜ

28&30/9/2018, Θερινός κινηματογράφος Cine Manto. Κινηματογραφικό αφιέρωμα

Food in CinemaΣε συνεργασία με το  Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

28- 30/9/2018, Θερινός κινηματογράφο Cine Manto. Γαστρονομία

Taste of Mykonos, ένα γαστρονομικό αφιέρωμα στην Τυροβολιά. Ανοικτά μαγειρέματα σε δημόσιους χώρους (Άνω Μερά, δρόμοι της Χώρας, κ.α.), επισκέψεις σε τυροκομεία, εκθέσεις, μουσικά-εικαστικά δρώμενα, γευσιγνωσίες, προβολή ταινίας μικρού μήκους. Διοργάνωση ΚΔΕΠΠΑΜ και Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου 

 

 H EIΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Πολιτιστικός, Κοινωνικός, Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Μυκόνου "Γ. ΑΞΙΩΤΗΣ»

Ετικέτες: