Έκθεση ζωγραφικής της Στέλλας Γιαννακοπούλου στην Σίκινο

  • Τετάρτη, 25 Ιουλίου, 2018 - 13:24

Στο παλαιό σχολείο της Σικίνου θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 12 Αυγούστου 2018 η έκθεση της Στυλιανής Γιαννακοπούλου με τίτλο "Τα Σικινιώτικα".

ΗΣτυλιανή Γιαννακοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Φιλοσοφικό Τμήμα της ομώνυμης Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με πτυχιακή εργασία που πραγματευόταν τη Ζωγραφική του 20ού αιώνα και τις φιλοσοφικές τάσεις που εξέφραζαν τα κινήματά της.

  Από παιδί ζωγραφίζει. Παράλληλα με τις σπουδές της στη Φιλοσοφική, παρακολούθησε μαθήματα αγιογραφίας και σπούδασε βιολί επί πέντε χρόνια στο Ελληνικό Ωδείο.

   Αρχικά εργάστηκε ως φιλόλογος σε σχολεία της Ελλάδας και της Γερμανίας.

   Το 1997, εμπνευσμένη από την ομορφιά του Αιγαίου και την ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη, εξέθεσε εικαστικά της έργα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Βούπερταλ  με τον τίτλο «Αιγαίο, η μαγεία…».

    Από το 2001 μέχρι το 2004 διοργάνωνε ομιλίες στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Βούπερταλ με θέμα την ιστορία και  τεχνική της  βυζαντινής εικονογραφίας.  Σ’ αυτό το διάστημα έκανε έξη εκθέσεις έργων της σε διάφορους χώρους θρησκευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων στην ίδια πόλη.

   Μετά την οριστική επιστροφή της στην Ελλάδα, το 2004, εξέθεσε έργα της στο χώρο της Κοινότητας  Σικίνου. 

  Στη Σίκινο επίσης, κάθε χρόνο, απαγγέλλει αποσπάσματα από το Άξιον εστί στο προαύλιο του ναΐσκου της Παναγίας Παντοχαράς που ανεγέρθηκε προς τιμήν του Οδυσσέα Ελύτη, την παραμονή της γιορτής Της, μετά τον εσπερινό.

   Το 2007 έλαβε μέρος στα «Ερμουπόλεια» της Σύρου εκθέτοντας έργα της με εικαστική προσέγγιση σε στίχους του Άξιον εστί και άλλων ποιημάτων του Ελύτη.

   Το 2008 εξέθεσε «Αγιογραφία και Συριανά» στην Καμάρα Άνω Σύρου.

   Στις 21 Δεκεμβρίου 2011, στα πλαίσια του έτους Ελύτη, παρουσίασε στο Φιλολογικό Σύλλογο ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ τη μελέτη της, με θέμα το πάντρεμα του φυσικού κάλλους με τα σύμβολα της Ορθοδοξίας στην ποίησή του,  με παράλληλη έκθεση σχετικών εικαστικών της έργων. 

Η κ. Γιαννακοπούλου διατηρεί εργαστήριο ζωγραφικής στην περιοχή της Ακρόπολης.

  Εκτός της ζωγραφικής,  συνθέτει  μουσική και στιχουργεί. Το πιο πρόσφατο τραγούδι της, "Τα Κυκλαμινάκια", με δικό της εικαστικό έργο (youtube.com/watch?v=uiyCJuvWUG0).