Έκθεση ζωγραφικής της Λεονάρδας Λαμπριανίδου

  • Δευτέρα, 30 Ιουλίου, 2018 - 13:16

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, «Σύρος Πολιτισμός 2018», πραγματοποιείται η έκθεση ζωγραφικής της Λεονάρδας Λαμπριανίδου, στην Αίθουσα Εμμ. Ροΐδη, από την 01 Αυγούστου έως τις 09 Σεπτεμβρίου 2018.

Εγκαίνια: Τετάρτη 01/08, 21:00

Ώρες Λειτουργίας: 11:00–14:00 & 19:00–22:30

Λίγα λόγια για την καλλιτέχνη
 

Η Λεονάρδα Λαμπριανίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται.

Μετά την αποφοίτηση της από την Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί συνέχισε τις σπουδές της στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Στη συνέχεια αποφάσισε να αλλάξει πορεία και ξεκίνησε σπουδές στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βαρσοβίας, στο τμήμα Συντήρησης Έργων Τέχνης. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνέχισε τις σπουδές της στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Από το 1998 ως καθηγήτρια Εικαστικών Τεχνών διδάσκει Ελεύθερο Σχέδιο, Αρχές Σύνθεσης και Ιστορία της Τέχνης στη Δευτεροβάθμια Δημόσια Εκπαίδευση. Παράλληλα, παρουσιάζει πρωτότυπες δικές της διδακτικές μεθόδους σε επιμορφωτικά σεμινάρια για συναδέλφους της εκπαιδευτικούς. Επιστημονικά της άρθρα έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό «Εικαστική Παιδεία», που εκδίδεται από την Ένωση Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων Μέσης Εκπαίδευσης.

Τα τελευταία χρόνια δίδαξε μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης, στο πλαίσιο επιμορφωτικών Σεμιναρίων για ενηλίκους στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και στην Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος.

Από το 2000 έχει παρουσιάσει το εικαστικό της έργο σε έντεκα ατομικές εκθέσεις. Επίσης, έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και έργα της υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.