Εγκαίνια της έκθεσης εικαστικών και χρηστικών δημιουργιών της Καρμέλλας Στεφάνου στην Άνω Σύρο

Ένας ονειρικός κόσμος ανοίγεται στον μεσαιωνικό οικισμό

Τα συναισθήματα, οι σκέψεις και τα όνειρα της Καρμέλλας Στεφάνου «φωλιάζουν» στην πρώην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου της Άνω Σύρου, που εδώ και λίγες ημέρες έχει μετατραπεί σε έναν καλλιτεχνικό «παράδεισο» για τους επισκέπτες του μεσαιωνικού οικισμού, που επιθυμούν να τον ανακαλύψουν και να «γευτούν» τους καρπούς του.

Η έκθεση εικαστικών και χρηστικών δημιουργιών με τίτλο «Ονειρικό» άνοιξε και επίσημα τις πόρτες της το βράδυ της Κυριακής για να υποδεχθεί το φιλότεχνο κοινό του νησιού.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Θωμαή Μενδρινού ευχαρίστησε θερμά την Ανωσυριανή δημιουργό, η οποία συμβάλλει με το έργο της και το ταλέντο της στις προσπάθειες αναζωογόνησης του μεσαιωνικού οικισμού, που καταβάλλονται από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

«Αποτελεί μεγάλη χαρά για εμάς να έχουμε στο πλευρό μας καλλιτέχνες που επιθυμούν να εκθέσουν στον μεσαιωνικό οικισμό και να δημιουργούν με αυτόν τον τρόπο ένα ιδιαίτερο και σημαντικό πολιτιστικό περιβάλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά, συγχαίροντας επίσης τον μικρό Γιώργο Στεφάνου για τα μοναδικά έργα του, τα οποία κοσμούν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από την πλευρά της, η κ. Στεφάνου αναφέρθηκε στη μεγάλη αγάπη της για την τέχνη, με την οποία διατηρούσε επαφή και κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής δραστηριότητάς της, στον χρηματοοικονομικό κλάδο. «Αφού ολοκλήρωσα αυτό τον κύκλο κατάφερα να αφοσιωθώ σε αυτό που αγαπώ πάρα πολύ», τόνισε η εικαστικός.

Η ίδια καταπιάνεται με πολύπλοκες και πολύπλευρες τεχνικές, τις οποίες δε διδάχτηκε σε Σχολές Καλών Τεχνών. Όπως εξήγησε, προτιμά να ταξιδεύει σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου και να μαθαίνει από τους καλλιτέχνες που βρίσκονται εκεί.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά από 11:00-13:30 και 19:00-10:00 και θα διαρκέσει έως 26 Αυγούστου 2018.