Δήμος Σύρου - Ερμούπολης

Ευχαριστίες του Τμήματος Πολιτισμού για το 3ο Παιδικό Εικαστικό Εργαστήρι

  • Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου, 2018 - 14:16

Εκ μέρους της Αντιδημάρχου Πολιτισμού κας Θωμαής Μενδρινού και του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, εκφράζουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας προς όλους όσοι βοήθησαν στην υλοποίηση του 3ου Παιδικού Εικαστικού Εργαστηρίου, για παιδιά από 8-14 χρόνων, και συγκεκριμένα στους αξιόλογους εικαστικούς και παιδαγωγούς: κα Δανάη Κοκκίνου, κα Αργυρώ Διαμαντάκη, κα Σοφία Εμμανουήλ, κα Eileen Botsford-Βελισσαροπούλου και κα Χρυσάνθη Ζαράρη.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε, επίσης, στους εικαστικούς κα Ραφαέλα Πασσά και κ. Γιάννη Δανέλη, που πέρα των εικαστικών τους γνώσεων και δημιουργιών, προσέφεραν σημαντική στήριξη στην προετοιμασία και την οργάνωση του εργαστηρίου.

Ευχαριστούμε θερμά για μία ακόμη φορά την εταιρεία ΙΚΕΑ για τη γενναιόδωρη προσφορά της με την ευγενική χορηγία των προϊόντων της και συγκεκριμένα των τραπεζιών και των καρεκλών, όπου εργάστηκαν και δημιούργησαν οι μικροί συμμετέχοντες στο εργαστήριο.

Το Παιδικό Εικαστικό Εργαστήριο, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για τρίτη συνεχή χρονιά, αναμφισβήτητα συμβάλλει στην συναισθηματική και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών, καθώς τα βοηθά να γίνουν πιο παραστατικά, τονώνει την αυτοπεποίθησή τους και δημιουργεί μονοπάτια προς την κριτική σκέψη και την αισθητική, μέσω της συνεργασίας και της επικοινωνίας τόσο με τους εκπαιδευτές τους όσο και με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο και το γεγονός ότι η Ελληνική Ψυχολογία ασχολείται με την ανάλυση της παιδικής ζωγραφικής, αποκομίζοντας πολύτιμες πληροφορίες για τον αντίκτυπο της καθημερινότητας και των πράξεων των μεγάλων στον εσωτερικό κόσμο των παιδιών.

Υπενθυμίζουμε ότι με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου εγκαινιάστηκε η έκθεση των έργων των μαθητών του 3ου Παιδικού Εικαστικού Εργαστηρίου, στην Αίθουσα Τέχνης «Ι. & Ε. Βάτη» και θα διαρκέσει έως τις 29 Δεκεμβρίου 2018.

Ώρες Λειτουργίας Έκθεσης: Τρίτη-Σάββατο 11:00-13:00 & 18:00-20:00

(25/12 και 26/12 θα είναι κλειστά)

Αναγνωρίζοντας τη σημασία και την αξία που έχουν οι δημιουργίες των παιδιών για τα ίδια και τους γονείς τους, θα επιθυμούσαμε να τα παραλάβουν μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης, από τον χώρο όπου εκτίθενται στις 29 Δεκεμβρίου, κατά τις ώρες λειτουργίας της έκθεσης.

Παρακαλούνται, επίσης, τα παιδιά που δεν παρέλαβαν τα αναμνηστικά τους, να ζητήσουν να τα παραλάβουν μαζί με τα έργα τους.