Έναρξη χειμερινών δράσεων των Syros Open Art Studios

Απόλυτα δημιουργικό τριήμερο

  • Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου, 2018 - 06:25

Μου ‘παν έλα να πάμε να δεις τι κάνει η ομάδα των Syros Open Art Studios στον Πολυχώρο Τέχνης Μανδρακούκoς Συριανός και έτρεξα.

Η δραστήρια ομάδα εικαστικών του νησιού ξεκίνησε τις χειμερινές δράσεις της με μία ενδιαφέρουσα έκθεση μικρών εικαστικών έργων, σκίτσων, χειροποίητων φυσικών καλλυντικών, τοπικών προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας, κοσμημάτων και διακοσμητικών αντικειμένων.

Στην έκθεση παρουσιάστηκαν, επίσης κατασκευές, και χρηστικά αντικείμενα, αποτέλεσμα του εργαστηρίου που προηγήθηκε στις 18 και 19 Δεκεμβρίου 2018 με τα παιδιά της Στέγης Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου. Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Αργυρώ Διαμαντάκη, Έλεν Καλογερά, Άννα Μπέτε, Άρτεμις, Paulina Kar, Zsuzsanna Hajmasi. Τα έσοδα από τις πωλήσεις τους θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση της δομής.

Οι δράσεις διοργανώθηκαν από τον Ούριο Άνεμο και στόχος των «Syros Open Art Studios» είναι η πραγματοποίηση δύο-τριών ακόμη bazaar έως και την άνοιξη του 2019, με διαφορετικές θεματικές, που θα βασίζονται στην περίοδο διεξαγωγής της (πχ. Απόκριες).

Ετικέτες: