«Ζωνταντεύοντας τις Ζωγραφιές» στο Santorini Arts Factory

  • Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2019 - 12:10

Το σαββατοκύριακο που μας έρχεται θα ανακαλύψουμε έναν από τους πιο φημισμένους πίνακες του κόσμου. Πρόκειται για τον πίνακα με τον τίτλο «Φιλί» του σπουδαίου αυστριακού ζωγράφου Γκουστάβ Κλιμτ. Η ελαιογραφία του Κλιμτ ξεχώρισε για τα πλούσια διακοσμητικά μοτίβα που περιβάλλουν το ζευγάρι που εικονίζεται.

Ελάτε να παιξουμε θέατρο

Το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας και το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης οργανώνει εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά από 4 έως 12 ετών. Το Θεατρικό Παιχνίδι, ως μέθοδος, μεταφέρει την ουσία της τέχνης στον κόσμο των παιδιών και τους μιλά με τη γλώσσα του θεάτρου στο παιχνίδι τους .Δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να παίζουν και να επικοινωνούν στην ομάδα με βάση τις ανάγκες τους, κινητοποιώντας την έμπνευση των ιδεών τους, την φαντασίας τους, τις αισθήσεις τους..

«Μια Ιστορία Θα Σας Πω»

Ιστορικές συναντήσεις για έφηβους και ενήλικες.
Από την μοναδική Στρογγυλή στην εντυπωσιακή Σαντορίνη, μέσα απ’ αυτές τις ιστορικές συναντήσεις θα γίνει μια προσπάθεια ανάδειξης διαφορετικών όψεων της Σαντορίνης. Στη διαδρομή μας αυτή θα έχουμε πάντα ιστορικές πηγές και με βάση τις συζητήσεις μας θα ανασκαλίσουμε το παρελθόν και θα κοιτάξουμε το μέλλον. Αλήθεια που ήταν το λεπροκομείο στη Σαντορίνη; Ξέρατε ακόμη ότι Θηραίοι συνέβαλαν στην ίδρυση του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου; Τι θα πει τράχωμα στη Σαντορίνη;

Ετικέτες: