Ομαδική εικαστική έκθεση των Syros Open Art Studios

Καλλιτεχνικές δημιουργίες με Συριανή αύρα

Από τα χρώματα, τα αρώματα, τους ανθρώπους, την αύρα και την απέραντη ομορφιά της πρωτεύουσας των Κυκλάδων εμπνεύστηκαν εννέα καλλιτέχνες των Syros Open Art Studios, οι οποίοι «υμνούν», όπως εκείνοι ξέρουν καλά, τον τόπο στον οποίο ζουν και αναπνέουν καλλιτεχνικά.

Η ομαδική εικαστική έκθεση «Σύρος & Εικαστικές Προσεγγίσεις», που διοργανώνει ο «Ούριος Άνεμος» παρουσιάζεται στην Αίθουσα Εμμανουήλ Ροΐδη του Πνευματικού Κέντρου Ερμούπολης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός 2019».

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Balcon Michelle, Brisnovali Angela, Hawkins David,Καλούδης Παναγιώτης, kar Paulina, Lorey Frederick, Μάμαλη Ματίνα, Νετκίδης Γιώργος, Ξαγοράρη Άρτεμις, Parker Carroll, Τερζής Γιώργος.

«Κάθε φορά που αναζητούμε τις οπτικές εικαστικές προκλήσεις διαμορφώνουμε την δυνατότητα της δικής μας οπτικής στο τοπίο και επαναπροσδιορίζουμε το γενικό αλλά και το προϋπάρχον αστικό και μη αστικό τοπίο. Ανιχνεύουμε λέξεις και ζωγραφίζουμε την αισθητική του κυκλαδίτικου τοπίου αντλώντας ενέργεια από τις νεοκλασικές δομές», σημειώνει η ομάδα των Syros Open Art Studios.

Το φως και η αύρα των Κυκλάδων διαχέονται στο φάσμα των οπτικών παρεμβάσεων. Οι καλλιτέχνες, δοκιμάζοντας τις σταγόνες από το θαλασσινό περιβάλλον, εμφανίζονται μαγικά στους εικαστικούς ορίζοντες και ανακαλύπτουν πρωτότυπα έργα πραγματικού και φανταστικού πεδίου.

Στην έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019, παρουσιάζονται 21 έργα ζωγραφικής και ένα γλυπτό.

Ώρες λειτουργίας: 11:00 -14:00 & 20:00 -23:00.