Δώδεκα μικροί ζωγράφοι διδάχτηκαν και μεγαλούργησαν στο πλαίσιο του 2ου Εικαστικού Εργαστηρίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας

Όμορφες δημιουργικές στιγμές

Ένα υπέροχο καλλιτεχνικό ταξίδι προσέφερε και φέτος σε παιδιά ηλικίας 8-12 ετών από όλες τις περιοχές της Σύρου το εικαστικό εργαστήρι του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας «Ο Ποσειδών».

Η δράση, που εντάσσεται στο πλαίσιο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης του Συλλόγου, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με τον ζωγράφο Γιάννη Δανέλη.

«Ο Γιάννης, εκτός από εξαιρετικός ζωγράφος, είναι και εξαιρετικός δάσκαλος, ο οποίος μαζί με τα παιδιά παράγει σπουδαίο καλλιτεχνικό έργο», δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» ο πρόεδρος του «Ποσειδώνα», Δημήτρης Νταλαχάνης.

Το εργαστήρι διεξήχθη από 24 έως 28 Ιουνίου 2019 στα γραφεία του Συλλόγου δίνοντας τη δυνατότητα στους μικρούς συμμετέχοντας να σκεφτούν διαφορετικά και να απασχοληθούν δημιουργικά, αφήνοντας για δύο ώρες πίσω τους ηλεκτρονικά μέσα και οτιδήποτε άλλο επηρεάζει έντονα τη νεολαία.

«Θεωρώ ότι είναι μια προσπάθεια πολύ σημαντική όχι μόνο για το χωριό της Ποσειδωνίας, καθώς στη δράση έλαβαν μέρος 12 παιδιά από όλο το νησί», σημείωσε ο κ. Νταλαχάνης.

Οι συμμετέχοντες δημιούργησαν έργα, τα οποία αποτέλεσαν έμπνευση για να γεννηθούν και κάποιες ιστορίες, προσδίδοντας και έναν διαδραστικό χαρακτήρα στην όλη πρωτοβουλία.

Έκθεση του έργου «Τρίπτυχο» με τις πινελιές των παιδιών

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια του 1ου Εικαστικού Εργαστηρίου, το καλοκαίρι του 2018, τα παιδιά είχαν ζωγραφίσει τέσσερις διαφορετικούς καμβάδες, ο ένας εκ των οποίων κοσμεί τα γραφεία του Συλλόγου. Τα υπόλοιπα ενώθηκαν και λειτούργησαν ως βάση για τη δημιουργία του έργου «Τρίπτυχο» του Γιάννη Δανέλη, το οποίο θα εκτεθεί στο πλαίσιο του φετινού παζαριού γλυκών του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας.

Το παζάρι θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 13 Ιουλίου έως τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019, στο βοηθητικό κτίριο της Έπαυλης Τσιροπινά. Οι επισκέπτες του θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν και την one art exhibition του Γιάννη Δανέλη, στην οποία θα παρουσιαστεί το έργο που γεννήθηκε από τις δημιουργίες των παιδιών του περσινού εργαστηρίου. Ο καλλιτέχνης τις επεξεργάστηκε και τους έδωσε την τελική μορφή που θα απολαύσουν οι φίλοι του Συλλόγου.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00. Το παζάρι συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και θα λειτουργεί καθημερινά: 19:00-22:00.