Τα πολλαπλά πρόσωπα της ελληνικής φύσης μέσα από την έκθεση της Αλίνας Μάτσα με τίτλο «Greek-land»

Μήτρα συναισθημάτων, ερεθισμάτων και έμπνευσης

Η ιδιαίτερη ομορφιά της ελληνικής γης, που άλλοτε επιδεικνύει με υπερηφάνεια τον πλούτο της στο φως και άλλοτε μαζεύει τα κομμάτια της μετά την καταιγίδα για να αναγεννηθεί και να βασιλέψει ξανά, αναδεικνύεται μέσα από τους πίνακες της Αλίνας Μάτσα, η οποία συστήνεται για πρώτη φορά στο φιλότεχνο κοινό της πρωτεύουσας των Κυκλάδων.

Η έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Greek-land» φιλοξενείται στην Αίθουσα Τέχνης «Γιάννη * Ελένης Βάτη», στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός 2019».

Η Αλίνα Μάτσα τελείωσε το Δημοτικό στα Εκπαιδευτήρια “Χαζηκωνσταντίνου” και το Γυμνάσιο – Λύκειο στο Κολέγιο Αθηνών. Σπούδασε Καλές και Εφαρμοσμένες Τέχνες στο “University of the Arts” στην Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α. και Aρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων στο “Inchbald School of Design” του Λονδίνου

To 1990 ξεκίνησε την επαγγελματική της δραστηριότητα ως ζωγράφος. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της έχει πραγματοιήσει σημαντικές ιδιωτικές αναθέσεις: ζωγραφικά έργα, τοιχογραφίες μεγάλης κλίμακας, πορτραίτα και έργα με την τεχνική του fresco. Παράλληλα, έχει εκθέσει τα έργα της σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η αθέατη πλευρά πίσω από τα φώτα

Στην έκθεσή της στη Σύρο, η καλλιτέχνης παρουσιάζει πρόσφατους πίνακες, αλλά και έργα από παλαιότερες δουλειές της. Κυρίαρχο στοιχείο η φύση, η ενδοχώρα, η αθέατη πλευρά της χώρας, που παραμένει πάντα γοητευτική, αποτελώντας μήτρα συναισθημάτων, ερεθισμάτων και έμπνευσης. «Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ανάδειξη των πολλαπλών προσώπων της φύσης, η οποία πολλές επισκιάζεται από την τουριστική πλευρά μιας περιοχής», αναφέρει χαρακτηριστικά στην «Κοινή Γνώμη», εξηγώντας ότι πίσω από τα αξιοθέατα και τα πολυσύχναστα σημεία που θα θαυμάσει ένας επισκέπτης, δεσπόζει και εκείνο το κομμάτι, το άλλοτε άγριο και μελαγχολικό και άλλοτε ήρεμο και αστραφτερό που αντικατοπτρίζει τα διαφορετικά μονοπάτια της ανθρώπινης ψυχής.

«Στο παρελθόν έχω ασχοληθεί και με τελείως διαφορετικά θέματα, χρησιμοποιώντας πιο έντονα και ζωντανά χρώματα, ωστόσο αυτή η δουλειά έχει μια πιο μελαγχολική χροιά, που ίσως οφείλεται και στην εποχή της κρίσης», κατέληξε η κ. Μάτσα.

Η έκθεση «Greek-land» εγκαινιάζεται αύριο Παρασκευή και ώρα 19:30 και θα διαρκέσει έως 30 Ιουλίου 2019. Ώρες Λειτουργίας: 10:00- 12:00 και 18:00- 23:00.