«Σε Βάθος Χρόνου»: Έκθεση των Βαγγέλη Τζαννή , Έφης Τερζίδου και Σοφίας Κοκτσίδου στην Άνω Σύρο

Αποτέλεσμα μοναδικό και απρόσμενο

  • Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2019 - 06:13

Τρεις καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων ενώνουν τις δυνάμεις τους στο πλαίσιο των φετινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Η ομαδική έκθεση με τίτλο «Σε βάθος χρόνου» παρουσιάζεται στο πρώην Μουσείο Παραδοσιακών Επαγγελμάτων Άνω Σύρου και θα διαρκέσει έως 28 Ιουλίου 2019.

Οι επισκέπτες του μεσαιωνικού οικισμού έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν μοναδικούς πίνακες από ύφασμα της Έφης Τερζίδου. Εικόνες από το παρελθόν μέσα από συνθέσεις/αναπαραστάσεις με βασικό υλικό το ύφασμα και τα διαφορετικά του μοτίβα και υφές. Εικόνες που φανερώνουν μικρές λεπτομέρειες και κρύβουν μεγάλα αισθήματα της καθημερινής ζωής.

Μέσω της κεραμικής τέχνης, ο άργιλος μετασχηματίζεται από τη φωτιά και το τελικό αποτέλεσμα είναι μοναδικό και κάποιες φορές απρόσμενο. Φόρμες, ματιέρες, μελετημένες ή αυτόματες, χαράγματα, μοτίβα και χρώματα αναπαριστούν στα έργα της Σοφίας Κοκτσίδου συναισθηματικούς μικρόκοσμους που θέλουν να εκφράσουν τη ζωή πίσω από τα πράγματα.

Η έκθεση πλαισιώνεται από τα βίντεο του Βαγγέλη Τζαννή.Το φως που αντανακλά ένας άνθρωπος που δουλεύει με τα χέρια του, είναι αδιαμφισβήτητα μοναδικό. Αυτή τη φορά ο φακός του αιχμαλωτίζεται από δύο καλλιτέχνιδες που δημιουργούν η μία με τον πηλό και η άλλη με το ύφασμα.

Ώρες Λειτουργίας:

απόγευμα: καθημερινά 19:00- 23:00

πρωί: μόνο Παρασκευή, Σαββάτο, Κυριακή: 11:00-13.00