«Το όριο είμαι “εγώ”» στην Πινακοθήκη Κυκλάδων

  • Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, 2019 - 14:34

Η ps[υ]art.therapy.gallery και η Επανεκκίνηση ΑΜΚΕ, στο πλαίσιο των project art_ Art as therapy, με την Υποστήριξη του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, παρουσιάζουν στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου 2019, την έκθεση με γενικό τίτλο «Το όριο είμαι “εγώ”», μια εικαστική διαβούλευση και δράση για τη Τέχνη ως θεραπεία.

Οι καλλιτέχνες Κωνσταντίνος Καταγάς, ο Ιωάννης Μονογυιός και Κωνσταντίνος Μπερδέκλης, συνομιλούν με την εικαστική γραμμή του Εγώ.

Τα έργα που έχουν επιλεγεί, συνομιλούν και επιχειρούν τη σύνδεση του ψυχισμού του εικαστικού δημιουργού με το θεατή, αναζητώντας εκείνη την εσωτερική διεπαφή ως τη γενεσιουργό αιτία της εικαστικής παραγωγής και της ανάγνωσης της. Μέσα από την ενδελεχή διαδικασία των παράλληλων εργαστηρίων που θα συνοδέψουν την έκθεση κατά την διάρκεια της, θα αναζητήσουν την νοηματοδότηση, την εξερεύνηση του ταξιδιού της εικαστικής γραμμής ως “Άλλος Οδυσσέας” με οδηγό τη θεραπευτική δύναμη της τέχνης.

Η διαδραστικότητα των έργων των καλλιτεχνών με την παράλληλη υλοποίηση των εργαστηρίων, που θα παράγουν καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, καθιστά το σύνολο των δρώμενων σε κατάσταση εξέλιξης όπως ένας ζωντανός οργανισμός.

Εγκαίνια έκθεσης : 20 Νοεμβρίου 2019, ώρα 20:00

Διάρκεια έκθεσης: 20/11/2019 - 15/12/2019 στην Πινακοθήκη Κυκλάδων,

Ωράριο λειτουργίας: καθημερινές (εκτός Δευτέρας/κλειστά), ώρες: 11:30-14:00 και 19:00-21:30.