Η ομαδική εικαστική έκθεση «Entity Battlefields Σώμα: Tόπος Συγκρούσεων» άνοιξε τις πόρτες της

Τρία εικαστικά μονοπάτια με κοινή κατεύθυνση

  • Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2020 - 06:15

Τρεις σύγχρονοι σκεπτόμενοι εικαστικοί, τρεις κοινωνικά ενημερωμένοι καλλιτέχνες, τρεις διαφορετικές ζωγραφικές προσεγγίσεις της ξεχωριστής οντότητας που διαμορφώνεται από τις ενώσεις ή τις γενικευμένες συγκρούσεις στοιχείων και ιδεών συναντιούνται αυτό το μήνα στη Σύρο του πολιτισμού και των τεχνών.

Η Κική Κολυμπάρη, η Τζώρτζια Φάμπρις και η Μαρία Σπυράκη αποδίδουν τη δική τους εκδοχή σε αυτή τη «Σισύφεια Πάλη» και με τα έργα τους ελκύουν, προβληματίζουν και ιντριγκάρουν τους επισκέπτες της Πινακοθήκης Κυκλάδων.

Συνδετικός κρίκος μεταξύ των τριών εικαστικών, ο εμπνευστής και επιμελητής της έκθεσης «Entity Battlefields  Σώμα: Tόπος Συγκρούσεων», Γιώργος Αλτουβάς. Το ευτυχές καλλιτεχνικό «πάντρεμα» που θα απολαμβάνουμε έως τις 30 Αυγούστου 2020, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός 2020», προήλθε από την επιθυμία του κ. Αλτουβά να παρουσιάσει στο φιλότεχνο κοινό μία φρέσκια ζωγραφική ματιά με λόγο και παρουσία στο διεθνές εικαστικό στερέωμα που να θέτει ερωτήματα πάνω σε κοινωνικά φιλοσοφικά ζητήματα, στρώνοντας το έδαφος για απαντήσεις μέσα από την κριτική ματιά των επισκεπτών.

Με διαφορετική αντίληψη για τις έννοιες, η Κική Κολυμπάρη αντιμετωπίζει το θέμα αφαιρετικά και περισσότερο χωροταξικά, η Τζώρτζια Φάμπρις σαρκαστικά με έντονες αναφορές στα ανθρώπινα μέλη και η Μαρία Σπυράκη εννοιολογικά, στην εκφραστική αποτύπωση της ψυχής.

Η έκθεση «Σώμα: Tόπος Συγκρούσεων» άνοιξε τις πόρτες της το Σάββατο 1η Αυγούστου, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να περιηγηθεί σε μία ενδιαφέρουσα εικαστική διαδρομή με τρία διαφορετικά μονοπάτια, που μεταφέρουν νοερά τον επισκέπτη σε διαφορετικό τόπο, τόνο και συναισθηματικό υπόβαθρο.