Το 6ο Παιδικό e-ικ@στικό Εργαστήρι του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης έρχεται στη σελίδα του «Σύρος – Πολιτισμός»

Αισιόδοξος συνδυασμός της φαντασίας με την πραγματικότητα

Από το σπίτι θα συνεχίσουν να δημιουργούν και αυτή τη σεζόν οι μικροί καλλιτέχνες της Σύρου που τα τελευταία χρόνια έχουν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν, να ξεδιπλώσουν και να εξελίξουν τα ταλέντα τους υπό την καθοδήγηση εξαίρετων εικαστικών, οι οποίοι ζουν και δραστηριοποιούνται στο νησί μας. 

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος αλλά και των ευμετάβλητων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού, το 6ο Παιδικό Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες- μέσω της σελίδας «Σύρος Πολιτισμός» στο facebook, έναν νέο κύκλο διαδικτυακών μαθημάτων, αντίστοιχων με εκείνων που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια εφαρμογής της πρώτης απαγόρευσης κυκλοφορίας για λόγους ασφάλειας.

Την προσπάθεια αυτή θα στηρίξουν και τώρα εθελοντικά εικαστικοί του νησιού, οι οποίοι τα προηγούμενα έτη μοιράζονταν διά ζώσης τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους με τους μικρούς συμμετέχοντες στον φιλόξενο χώρο της Αίθουσας Τέχνης «Γιάννη & Ελένης Βάτη».

Κάθε Σάββατο και μία δημιουργική «περιπέτεια»

Το πρώτο διαδικτυακό μάθημα του καινούριου κύκλου θα αναρτηθεί το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στις 12:00 και κάθε Σάββατο την ίδια ώρα, ένας εικαστικός θα βρίσκεται στις οθόνες των παιδιών για να τα διδάξει και να τα βάλει σε ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές περιπέτειες με τη χρήση απλών υλικών που είτε διαθέτει ήδη, είτε θα βρει κοντά στο σπίτι του.  Μεταξύ των εικαστικών που θα συμμετέχουν και φέτος στο πρόγραμμα, τον πρώτο ενάμιση μήνα, είναι η Eillen Botsford-Βελισσαροπούλου, η Τίνα Μάμαλη και ο Γιάννης Δανέλης.

Το δια ζώσης παιδικό εικαστικό εργαστήρι, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα υποδεχτεί και πάλι τους μικρούς φίλους του Δήμου στην έδρα του, στην Ερμούπολη. 

Μέχρι τότε, με ασφάλεια για άλλη μια φορά, μέσα από τις διαδικτυακές συναντήσεις, κάθε μάθημα θα γίνεται αφορμή για ανακάλυψη τεχνικών και τρόπων έκφρασης στις εικαστικές τέχνες, αλλά και αφετηρία δημιουργίας και διασκέδασης.

Αυτή η διαδραστική εμπειρία θα προσφέρει τη δυνατότητα ενός αισιόδοξου συνδυασμού της φαντασίας με την πραγματικότητα και μιας βόλτας στον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων".