Έκθεση ζωγραφικής "Αιολική Γη" του εικαστικού Καγιαδάκη Στέλιου στην Ερμούπολη

  • Πέμπτη, 3 Αυγούστου, 2023 - 16:27

Στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολη, Αίθουσα Τέχνης "Εμμ.Ροΐδη " θα παρουσιαστεί η έκθεση ζωγραφικής "Αιολική Γη" του εικαστικού Καγιαδάκη Στέλιου, με εγκαίνια την Τρίτη 08/08 και ώρα 20:00. 
Γράφει η Κρουστάλλη Μαρία, Ιστορικός τέχνης, Μουσειολόγος. 
Η έκθεση «Αιολική Γη» του Στέλιου Καγιαδάκη «γεννήθηκε» το καλοκαίρι του 2021 στο νησί τον Ανέμων, την Τήνο, και συνεχίζει το επιτυχημένο ταξίδι της εμπλουτισμένη για τρίτη συνεχή χρονιά.
Περιλαμβάνει πάνω από 50 ελαιογραφίες σε καμβά και σε παλαιό ξύλο, καθώς και τρισδιάστατες εικαστικές κατασκευές από θαλασσόξυλα, εμπνευσμένα τόσο από τις ομορφιές όσο και από την καθημερινότητα της Ελλάδας. 
Με καταγωγή από την Κρήτη, μεγαλωμένος στο νησί της Σαλαμίνας και με πολυετή επαγγελματική επαφή με την θάλασσα, ήταν αναμενόμενο ο ζωγράφος να έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη αγάπη για τα φυσικά στοιχεία που σχετίζονται με την θάλασσα, τα οποία απεικονίζει με ζωντανά χρώματα και καθαρές πινελιές. 
Ο θεατής όμως δεν μπορεί να παραβλέψει και τις ιμπρεσσιονιστικές επιρροές του εικαστικού, τις όποιες όμως έχει καταφέρει να «δαμάσει» και να βάλει την δική του προσωπική σφραγίδα.
Ο Στέλιος Καγιαδάκης έχει κάνει 14 ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα, Πειραιά, Σαλαμίνα, Γλυφάδα, Σίκινο, Ύδρα, Πόρο, Λεωνίδιο, Τήνο, Λάρισα, Πρέβεζα ενώ έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 100 ομαδικές εκθέσεις.