Κοπή πίτας για τα μέλη του Συλλόγου Ναξίων Σύρου στην καφετέρια “Μέγαρον”

Νησιώτικοι δεσμοί

  • Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου, 2019 - 06:15

Το νέο έτος υποδέχθηκαν με νησιώτικους ρυθμούς, κέφι και χαμόγελα τα μέλη του Συλλόγου Ναξίων Σύρου, τα οποία και πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα, την εκδήλωσή τους για τη νέα χρονιά, στην καφετέρια “Μέγαρον” στην Ερμούπολη.

Θερμό καλωσόρισμα και εγκάρδιες ευχές απηύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Πέτρος Βασιλάκης, προς όλα τα παριστάμενα μέλη, εκφράζοντας τη χαρά και την ικανοποίησή του για τους στενούς δεσμούς που αναπτύσσουν μεταξύ τους.

Να εκπροσωπείται η κοινότητα των Ναξίων

Ειδικότερα, ο Σύλλογος Ναξίων Σύρου, ο οποίος ιδρύθηκε και πορεύεται αδιαλείπτως από το 1975 μεριμνά σε ετήσια βάση για τη διατήρηση των εθίμων και της παράδοσης, φροντίζοντας για την ψυχαγωγία των μελών του μέσα από διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις. Χθες, για μία ακόμη φορά τα ενεργά μέλη του Συλλόγου έδωσαν το “παρών” στην πρώτη γιορτή του έτους, ώστε να κόψουν την πίτα τους. Ο τυχερός έλαβε συμβολικό δώρο από το ΔΣ, ενώ αμέσως μετά ο Πέτρος Βασιλάκης αναφέρθηκε στις κύριες δράσεις του Συλλόγου μέσα στο έτος.

Όπως ο ίδιος τόνισε, κύριος στόχος είναι να εκπροσωπείται η κοινότητα των Ναξίων που ζουν και δραστηριοποιούνται στη Σύρο και να αναπτύσσονται ισχυροί δεσμοί τόσο ανάμεσα στα ίδια τα μέλη, όσο και με την τοπική κοινωνία της πρωτεύουσας των Κυκλάδων.

Μεταξύ των εκδηλώσεων του Συλλόγου, αποτελεί και ο λαμπρός εορτασμός του Αγίου Νικοδήμου, προκειμένου να τιμούν τη θρησκευτική παράδοση της γενέτειράς τους.

Ο κ. Βασιλάκης σημείωσε πως σήμερα στο Σύλλογο Ναξίων Σύρου είναι ενεργά εκατό μέλη, ενώ ο αριθμός αυτός ανανεώνεται συνεχώς.

Η εκδήλωση διήρκησε περισσότερο από δύο ώρες και αμέσως μετά την κοπή της πίτας, ακολούθησε λιτό κέρασμα.