"Το Αμαξάκι" στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης

  • Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου, 2017 - 19:51

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων συνεχίζει τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών στις οποίες ο Ιάκωβος Καμπανέλλης έχει γράψει το σενάριο ή τις έχει σκηνοθετήσει ή είναι βασισμένες σε θεατρικά έργα του.

Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 21.00 θα προβληθεί η ταινία ΤΟ ΑΜΑΞΑΚΙ σε σενάριο Ιάκωβου Καμπανέλλη και Νίκου Κιούση και σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου. Η ταινία προβλήθηκε πρώτη φορά το 1957 και πρωταγωνιστούν: Ορέστης Μακρής, Αντιγόνη Βαλάκου, Βασίλης Αυλωνίτης, Χριστίνα Καλογερίκου, Γεωργία Βασιλειάδου, Στέφανος Στρατηγός, Παντελής Ζερβός, και άλλοι γνωστοί ηθοποιοί. Με μουσική του Μάνου Χατζιδάκι.

                                                            ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ο κυρ-Ανέστης, ένας ηλικιωμένος αμαξάς, σε μια εποχή που το αυτοκίνητο πλέον κυριαρχεί, δεν επιθυμεί ν’ εγκαταλείψει τη δουλειά του. Παρόλα αυτά, αναγκάζεται να πουλήσει την άμαξά του και να βγει στους δρόμους με μια βαλίτσα για να πουλήσει τσιγάρα. Δεν το αντέχει όμως…                

Η ταινία εκπροσώπησε επίσημα την Ελλάδα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι το 1958, όπου άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις η ερμηνεία του Ορέστη Μακρή.

 Η είσοδος για όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.