Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Ερμούπολης

Προβολή ταινίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού

  • Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2017 - 15:10

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου & 3ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης, διοργανώνει προβολή ταινίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού.

Η ταινία Το Αγόρι και ο Κόσμος, θα προβληθεί την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017, στις 17.30, στον κινηματογράφο Παλλάς. Τα έσοδα από την προβολή της ταινίας θα διατεθούν για την ενίσχυση της σχολικής βιβλιοθήκης.

Σύνοψη

Η ιστορία ενός Αγοριού, που φεύγει από το χωριό του και πηγαίνει στην πόλη για να συναντήσει τον πατέρα του, ο οποίος αναζητά εργασία ως εσωτερικός μετανάστης. Στο ταξίδι αυτό, το Αγόρι παρατηρεί το αντιφατικό πρόσωπο της σύγχρονης Βραζιλίας, που θα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε χώρα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Η ταινία, συναρπάζει με τα σχέδια, τα χρώματα και τη μουσική. Δεν έχει διαλόγους «για να μη λερωθεί αυτό το διαμάντι με περιττά πράγματα», όπως έγραψε ο κριτικός της γαλλικής «L’ Express».

Η ταινία που έχει λάβει 25 βραβεία, ανάμεσα τους το Κρύσταλλο (βραβείο καλύτερου animation μεγάλου μήκους) στο Φεστιβάλ του Ανεσύ της Γαλλίας -που θεωρείται το κορυφαίο του είδους στον κόσμο- και το Βραβείο Καλύτερου Animation στο Φεστιβάλ της Οττάβα του Καναδά, συνέχισε μια ξέφρενη πορεία σε Φεστιβάλ και αίθουσες σε όλο τον κόσμο, «τρελαίνοντας» θεατές και κριτικούς.

Η ταινία έχει χαρακτηριστεί «φαινόμενο που μπορεί να συγκριθεί με αυτό της Bossa nova των αρχών της δεκαετίας του 60».

Info:

Κόστος εισιτηρίου: 4 ευρώ

Animation χωρίς λόγια, Βραζιλία 2013

Διάρκεια: 81 λεπτά

Ηλικίες: Από 7 ετών

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας καθώς και επιπλέον πληροφορίες http://www.neanikoplano.gr/node/14