Του Γιώργου Ξανθάκη

Σινεπιλογές

  • Τρίτη, 7 Αυγούστου, 2018 - 06:23

Mamma Mia! Here We Go Again (2018) του Ol Parker

Tο sequel του δημοφιλούς μιούζικαλ του 2008 επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη!

Οι Abba που έγιναν γνωστοί από την Eurovision το 1974 με το «Waterloo» και κυριάρχησαν στην δεκαετία του 70 με τον disco-pop ήχο τους, επηρεάστηκαν από συγκροτήματα όπως Beatles, Fleetwood Mac και 10cc.

Τα περισσότερα από τα τραγούδια τους, αν και συχνά είχαν χαρούμενο ρυθμό, είχαν την μελαγχολία που συνήθιζαν να έχουν οι παραδοσιακές Σουηδικές μελωδίες και οι αντίστοιχες Ρώσικες που συχνά έφταναν στα αυτιά τους. Μελαγχολικά τραγούδια όπως το «Dancing Queen» που δεν ίσως αυτό που νομίζουν οι φίλοι της μουσικής, το «Winner Takes It All», το «Knowing Me, Knowing You» και πολλά άλλα, έγραψαν μία ιστορία που περνάει από γενιά σε γενιά.

Η ταινία «Μamma Mia» του 2008, που γυρίστηκε στην Ελλάδα, βοήθησε στην αναβίωση του μύθου τους που είχε συντηρηθεί από την χρησιμοποίηση τραγουδιών τους και σε άλλες ταινίες όπως τα «The Adventures Of Priscilla Queen Of The Desert» και «Murriel's Wedding». Τα γυρίσματα του 'Mamma Mia! Here We Go Again' έγιναν αυτή τη φορά στην Κροατία και όχι στην Ελλάδα. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Ol Parker (γνωστός κυρίως για την ιδιότητά του ως σεναριογράφος) με τους αρχικούς πρωταγωνιστές της ταινίας, Meryl Streep, Amanda Seyfried, Dominic Cooper, Meryl Streep, Pierce Brosnan και Colin Firth να επιστρέφουν στους ρόλους τους, αλλά και νέες προσθήκες, όπως αυτές των: Lily James, Andy Garcia και της μοναδικής Cher! Ο ανατρεπτικός Πάνος Μουζουράκης κατάφερε να κερδίσει μια θέση στο cast της ταινίας και σίγουρα είναι ένας επιπλέον λόγος που αξίζει να την παρακολουθήσεις.

Ο Benny Andersson και ο Bjorn Ulvaeus των ABBA υπογράφουν και πάλι τη μουσική και τα τραγούδια της ταινίας. Στη δεύτερη ταινία βλέπουμε τη νεανική ζωή της Donna (που υποδύεται η Meryl Streep και η Lily James σε νεαρή ηλικία) βιώνοντας τη διασκέδαση που είχε με τους τρεις πιθανούς μπαμπάδες της Sophie (που υποδύεται η Amanda Seyfriend).

Η Sophie είναι έγκυος και, όπως η Donna, θα είναι μικρή όταν γεννηθεί το μωρό της. Τότε συνειδητοποιεί ότι πρέπει να αναλάβει το ρίσκο, όπως έκανε η μητέρα της. Δέκα χρόνια μετά, λοιπόν, την πρώτη ταινία, βρισκόμαστε ξανά στο νησί καλοκαίρι, με τις θρυλικές 'Dynamos' να μάς ταξιδεύουν σε παρόν και παρελθόν μέσα από τα πολυαγαπημένα τραγούδια των ΑΒΒΑ, μαζί με νέα, ταλαντούχα παιδιά που έρχονται με ορμή να μας συγκινήσουν, να μας κάνουν να γελάσουμε, να τραγουδήσουμε και να ονειρευτούμε!

Μια καθαρά καλοκαιρινή ταινία με χαρούμενη διάθεση, εντυπωσιακές θαλασσινές εικόνες πλημμυρισμένες από την μουσική των ΑΒΒΑ αλλά και έλλειψη φινέτσας, μη πειστικό σενάριο γεμάτο με απίθανες συμπτώσεις και ελάχιστη παρουσία της Meryl Streep.

 

Ετικέτες: 

Διαβάστε ακόμα