Προβολή ταινίας στο Θεατρικό Μουσείο Ι. Καμπανέλλης

Η Αντιγόνη

  • Τρίτη, 28 Αυγούστου, 2018 - 15:40

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2018, συνεχίζει τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών με ταινίες βασισμένες σε θεατρικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου.

 

Την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018 και ώρα 21.00 θα προβληθεί η ταινία ΑΝΤΙΓΟΝΗ (1961) σε σκηνοθεσία του Γιώργου Τζαβέλλα. Παίζουν οι ηθοποιοί:

Ειρήνη Παππά, Μάνος Κατράκης, Μάρω Κοντού, Γιάννης Αργύρης, Βύρων Πάλλης, Ίλυα Λιβυκού, Νίκος Καζής και πολλοί άλλοι γνωστοί ηθοποιοί.    

 

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

 

Κινηματογραφική μεταφορά της τραγωδίας του Σοφοκλή.

Ο Ετεοκλής και ο Πολυνείκης, οι δυο γιοι του βασιλιά Οιδίποδα, διεκδικούν το θρόνο της Θήβας και θανατώνονται και οι δυο. Ο νέος βασιλιάς Κρέων διατάζει να μην ταφεί το πτώμα του Πολυνείκη, γιατί πρόδωσε την πατρίδα του. Η Αντιγόνη, η αδελφή του, παρακούει την εντολή του και ζητάει από την αδελφή της Ισμήνη να θάψουν το πτώμα του. Η Ισμήνη αρνείται να παραβεί τη διαταγή του Κρέοντα αλλά η Αντιγόνη έχει πάρει την απόφασή της και συλλαμβάνεται. Ο Κρέοντας, παρά το γεγονός ότι είναι μνηστή του γιου του Αίμονα, διατάζει να κλειστεί ζωντανή σ’ έναν τάφο. Ο λόγος του μάντη Τειρεσία τη δικαιώνει, γιατί ο θείος νόμος, που επιβάλλει την ταφή των νεκρών, είναι ανώτερος από τον ανθρώπινο. Όταν ο Κρέοντας πείθεται να ελευθερώσει την Αντιγόνη είναι ήδη αργά…

 

 

 Η είσοδος για όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.

Ετικέτες: